Από ανήμερα των Φώτων: Για 24 ώρες ασταμάτητα χιόνι στη Βέροια και για 48 ώρες παγετός

Από τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής των Φώτων (6/1) και για 24 ώρες ασταμάτητα θα χιονίζει στη Βέροια, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ενώ το Σαββατοκύριακο θα πέσει μεγάλη παγωνιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει ακόμη και τους -18 βαθμούς Κελσίου...

Αυτό σημαίνει πως το χιόνι θα διατηρηθεί για τα καλά και θα πρέπει λογικά στον Δήμο Βέροιας, όπως και στους άλλους Δήμους, όπου η κατάσταση θα είναι παρόμοια, να είναι έτοιμοι για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Στον... χορό του αποχιονισμού των δρόμων θα μπει και η Π.Ε. Ημαθίας, για τους δρόμους αρμοδιότητάς της. 

Ωστόσο, πριν δούμε πάλι το ίδιο φαινόμενο, θα πρέπει να υπάρξει καλή συνεργασία μεταξύ Δήμου Βέροιας και Π.Ε. Ημαθίας στο θέμα του Σελίου, καθώς - όπως έχει συμβεί στο παρελθόν - ένα μηχάνημα του Δήμου απασχολείται για πολύ ώρα μέχρι να φτάσει στο Σέλι και να καθαρίσει τους δρόμους του χωριού, καθαρίζοντας παράλληλα (αναπόφευκτα, για να περάσει) και την ενδιάμεση επαρχιακή οδό, στερούμενο όμως έτσι από την πόλη της Βέροιας και άλλα χωριά που γειτνιάζουν. 

Ας συνεργαστούν, λοιπόν, και ας πάει μέχρι τον οικισμό του Σελίου το εκχιονιστικό μηχάνημα της Π.Ε. Ημαθίας ή αν πάει του Δήμου, να αξιοποιηθεί δυναμικά το αντίστοιχο μηχάνημα της αντιπεριφερέρειας στους δρόμους του Δήμου.

Φυσικά, είναι περιττό να πούμε πως είναι απαραίτητο ο τεχνικός έλεγχος στα οχήματα, η τοποθέτηση αντιψυκτικών και, εννοείται, όσοι κινηθούν θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο