"Τρώγοντας τα συναισθήματά μας": Ενημερωτική συνάντηση για διατροφικές διαταραχές στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Η τροφή πάντα είχε κυρίαρχο ρόλο στη ζωή του ανθρώπου. Τα τελευταία χρόνια  παρατηρείται μία ενασχόληση με την τροφή, καθώς και υπερβολική αφθονία. Από τη μία, τα ποσοστά παχυσαρκίας ολοένα και αυξάνονται, ενώ από την άλλη η βιομηχανία της ομορφιάς επιτάσσει λεπτά σώματα και άψογη εξωτερική εμφάνιση. 

Ως αποτέλεσμα, η δίαιτα είναι πλέον διαδεδομένη και η επιθυμία των ανθρώπων, ιδιαίτερα των γυναικών, για το αδύνατο αρχίζει να επικρατεί. Έτσι έχουμε την αύξηση των διατροφικών διαταραχών (νευρική ανορεξία, νευρική βουλιμία και διαταραχή της επεισοδιακής υπερφαγίας) και της παχυσαρκίας από τις αρχές της εφηβείας. Επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση, η ενημέρωση θεωρείται αναγκαία.

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, στην οδό Έλλης 8,  με ελεύθερη είσοδο, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για το ποιες είναι οι διατροφικές διαταραχές, ποιοι παράγοντες συμβάλλουν στην ανάπτυξή και στη διατήρησή τους και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν. Στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση.

Παρουσιάζουν οι κ. Ξένια-Μαρία Παπαναστασίου, MSc, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και η κ. Θωμαή Σιώπη, MSc, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο