17 Μαρτίου 2017

Θαυμάστε την ανθρώπινη συνεισφορά στη φύση! (εικόνες ντροπής)

Ξεκίνησε το ράντισμα και ήδη οι πρώτες εικόνες ντροπής, αλλά και άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, άρχισαν να παρατηρούνται σε πολλά σημεία της Ημαθίας, με πεταμένες συσκευασίες φυτοφαρμάκων οπουδήποτε και ειδικά δίπλα σε γεμιστήρες βυτίων. 

Ωστόσο, υπάρχουν και μέρη, όπως αυτό των φωτογραφιών, που όχι μόνο οι ασυνείδητοι πετούν τις κενές συσκευασίες, αλλά και κάθε λογής μπάζα, επειδή... εκεί τους βολεύει! 

Η περιοχή είναι στα όρια του Δ. Αλεξάνδρειας, μεταξύ Καβασίλων και Σταυρού. Δεν ξέρουμε τι μέτρα λαμβάνουν στο Δήμο Αλεξάνδρειας για αυτά τα φαινόμενα, αλλά όπως και στη Βέροια, μυαλό δεν βάζουμε. 

Όσον αφορά τις κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων, οι γεωπόνοι - έμποροι φυτοφαρμάκων είναι υποχρεωμένοι να τις παραλαμβάνουν και να τις διαχειρίζονται όπως πρέπει. 

Για τα μπάζα, μια διαχρονική πληγή, που σοβαρές ευθύνες έχουν και οι Δήμοι. Όσο δεν υπάρχει ένα σαφής χώρος και μια ξεκάθαρη διαδικασία για την διαχείρισή τους, όχι μόνο από τους επαγγελματίες, αλλά και από κάθε πολίτη, δεν θα σταματήσει ποτέ το φαινόμενο. 

Πολλές φορές, ούτε τα απλά δεν είμαστε ικανοί να εφαρμόσουμε, είτε ως πολίτες, είτε ως πολιτεία. Για αυτό και οι τριτοκοσμικές εικόνες φαντάζουν φυσικό επακόλουθο.


Η φύση όμως επιμένει...

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Share:

Υποψήφιοι συνδυασμού "Δικαίωμα για Νέα Βέροια"


Απ. Νεστορόπουλος - Υπ. Περιφ. Σύμβουλος


Μυρτώ Μπέτζιου - Υπ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Χρ. Δαμιανίδης - Υπ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Η. Πρωτόγερος - Υπoψ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Π. Παπακανάκης - Υπ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Β. Ζούρας - Υπoψ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Κ. Γρηγοριάδης - Υπoψ. Δημ. Συμβ. ΒέροιαςΔιαφημιστείτε στο InVeria.grΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΕΡΟΙΑ

ΑΦΟΙ ΜΕΙΜΑΡΙΔΗTsiflidis SecurityΤΟΜΗ Φροντιστήριο Μ.Ε.στη ΒΕΡΟΙΑ


Easy Education

Φροντιστήριο ΕΝΑ στη Βέροια


Speedex Βέροια