Με τον υπαίθριο Εσπερινό στο ΒΗΜΑ του Απ. Παύλου ολοκληρώθηκαν τα ΚΓ' Παύλεια (φώτο)


Με τον υπαίθριο πολυαρχιεαρατικό εσπερινό στο Βήμα του Απ. Παύλου, στη Βέροια, ολοκληρώθηκε ο κύκλος και των λατρευτικών εκδηλώσεων των 23ων Παυλείων στη Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. 


Στον Εσπερινό προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και συμμετείχαν οι μητροπολίτες:


Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος (ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ), Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος (ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ), Επίσκοπος Σαφίτα κ. Δημήτριος (ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ), Αρχιεπίσκοπος Ιορδάνου κ. Θεοφύλακτος (ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ), Αρχιεπίσκοπος Αμπακάν και Χακασσίας κ. Ιωνάθαν (ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΩΣΣΙΑΣ), Επίσκοπος Νύσσης κ. Αρσένιος (ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ), Επίσκοπος Τούλτσεας κ. Βησσαρίων (ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ), Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ (ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ), Επίσκοπος Μεσσαορίας κ. Γρηγόριος και Μητροπολίτης Λεμεσσού κ. Αθανάσιος (ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ), Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος (ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ). Επίσης, συμμετείχε ο ο Αρχιμ. Ανδρέας Μπορκοφσκι (ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ).


Κατά την ομιλία του ο Μητροπολίτης Βεροίας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Πατριαρχείων και Εκκλησίων για την παρουσία τους και τους προκαθημένους τους για την αποστολή τους, τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του 23ου Συνεδρίου των Παυλείων, τις στρατιωτικές και τοπικές αρχές, καθώς και τον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε, που μετέδωσε και φέτος απευθείας τον Εσπερινό, αλλά - κυρίως - μαγνητοσκόπησε όλες τις εργασίες του συνεδρίου και θα τις προβάλει κατά τη διάρκεια του έτους. 


Εκ μέρους των υπολοίπων Μητροπολιτών αντιφώνησε ο Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ, από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, μιλώντας μάλιστα στα Ελληνικά. 






























































Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο