Συνεργασία ΕΚΠΑ - ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων | Συνέντευξη Τύπου (βίντεο)


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης, συντονιστής ΜΟ.ΔΙ.Π. (Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στο ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος, στη Βέροια, το μεσημέρι του Σαββάτου (17/6/2017).

Αφορμή της συνέντευξης Τύπου, που έγινε με την παρουσία των ιδιοκτητών του Κέντρου, Κώστα και Αντώνη Θεοχαρόοπουλου, ήταν η εφαρμογή προγράμματος Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων που υλοποιεί το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος. 


Το πρόγραμμα έχει στόχο την προετοιμασία των εκπαιδευτών ενηλίκων για να πιστοποιηθούν στις εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού), καθώς πλέον είναι απαραίτητη η λήψη αυτής της πιστοποίησης για τους εκπαιδευτές ενηλίκων.


Σε ερώτηση του InVeria.gr για το αν υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον το ΕΚΠΑ να υλοποιήσει και μεταπτυχιακά προγράμματα με την μορφή της μερικές, έστω, εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ο κ. Μπουρλετίδης τόνισε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο, ωστόσο πρέπει πάντα να υπάρχει κατά νου ότι αφενός το ισχύον νομικό πλαίσιο προβλέπει καθαρά εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και αφετέρου ότι πρωταρχικός στόχος του Πανεπιστημίου είναι η διασφάλιση της ποιότητας και όχι η μαζικότητα.

Δείτε την συνέντευξη Τύπου στο βίντεο:



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο