Η Κινηματογραφική Ένωση Β. Ελλάδος για προβολές θερινού κινηματογράφου από το Δ. Βέροιας


ΔΤ Κινηματογραφικής Ένωσης Βορείου Ελλάδος: Πληροφορηθήκαμε πως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο πρόκειται να συζητηθεί η πραγματοποίηση από το Δήμο Βέροιας δωρεάν προβολών θερινού κινηματογράφου σε πλατεία της Βέροιας και μάλιστα για ένα δεκαήμερο!

Η Κινηματογραφική Ένωση Βορείου Ελλάδος (Κ.Ε.Β.Ε.) που εκπροσωπεί όλους τους κινηματογράφους Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας, θεωρεί πως κάτι τέτοιο συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό προς τον ιδιωτικό θερινό κινηματογράφο «ΣΤΑΡ» που λειτουργεί στη Βέροια.

Σε αυτό το τόσο εχθρικό περιβάλλον για ιδιωτική επιχειρηματικότητα που επικρατεί στη χώρα μας, είναι λυπηρό ένας Δήμος να ανταγωνίζεται με αυτό τον τρόπο μια επιχείρηση που λειτουργεί για δεκαετίες στην πόλη, προσφέροντας ποιοτική ψυχαγωγία και πολιτιστική διέξοδο στους Δημότες του. 

Και συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό γιατί στην ούτως ή άλλως μικρή θερινή περίοδο, που πολλές ημέρες μάλιστα χάνονται λόγω κακών καιρικών συνθηκών, για ένα δεκαήμερο ο τοπικός καθ’ όλα νόμιμος θερινός κινηματογράφος, που πληροί όλες τις προδιαγραφές του Νόμου και επιβαρύνεται με όλα τα νόμιμα υπέρογκα έξοδα δημόσιας προβολής ταινιών, θα έχει να ανταγωνιστεί δωρεάν προβολές ταινιών με ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές οποιουδήποτε, άρα και πελατών του και όχι μόνο ευπαθών κοινωνικών  ομάδων. Επομένως, καμία σύγκριση δεν μπορεί να γίνει με κοινωνικά ιατρεία ή παντοπωλεία, όπως διαβάσαμε, όπου  πρόσβαση έχουν μόνο αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Είμαστε σίγουροι πως γνωρίζετε ότι η δημόσια προβολή κινηματογραφικών ταινιών δεν είναι μια απλή υπόθεση, αλλά προϋποθέτει μια σειρά προδιαγραφών και ανάληψης εξόδων.

Επικροτούμε τη θέληση του Δήμου να συνδέσει την κοινωνική του πολιτική με τον κινηματογράφο, θα προτείναμε όμως να σκεφτεί την περίπτωση αυτό να γίνει μέσω του υπάρχοντος θερινού κινηματογράφου με την αγορά αριθμού εισιτηρίων σε μειωμένη τιμή και την απόδοση τους σε αναξιοπαθούντες Δημότες. Έτσι, και ο τοπικός θερινός κινηματογράφος θα βοηθηθεί στην προσπάθειά του να επιβιώσει και δε θα πολεμηθεί από τον ίδιο του το Δήμο, αλλά και στο Δήμο θα κοστίσει λιγότερο από τα μεγάλα έξοδα που θα επωμισθεί αν αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις που απαιτούνται για τη νόμιμη δημόσια προβολή κινηματογραφικών ταινιών. 

Με σεβασμό και εκτίμηση στο πρόσωπό και στο θεσμό του Δημάρχου αλλά και στους Δημότες της όμορφης πόλης σας, ευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική και η νομιμότητα.

Με  Εκτίμηση

Ο  Πρόεδρος
Λιόδης Χρήστος

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο