Όλα έτοιμα για το 5ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα και την 1η Συνάντηση Μακεδόνων στα Λευκάδια Νάουσας (28-30/7)


Συνέντευξη Τύπου ενόψει του 5ου Πανελλήνιου Πολιτιστικού Ανταμώματος και της 1ης Συνάντησης Μακεδόνων Ανατολικής, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων "Αγία Παρασκευή", παραχωρήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (17/7), στο κοινοτικό κατάστημα των Λευκαδίων. 

Το 5ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα θα διεξαχθεί από τις 28 έως τις 30 Ιουλίου 2017, ενώ η 1η Συνάντηση Μακεδόνων Ανατολικής, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας στις 30 Ιουλίου 2017, στο δημοτικό γήπεδο Λευκαδίων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Τη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γρηγόρης Γκότσης, ο αντιπρόεδρος Νίκος Δημητρούσης και το μέλος του ΔΣ Αντώνης Γεωργιάδης.


Τα 3 μέλη της διοίκησης του Συλλόγου ανέλυσαν το πρόγραμμα, τονίζοντας πως σκοπός τόσο Πανελλήνιου Πολιτιστικού Ανταμώματος, όσο και της Συνάντησης Μακεδόνων έχει σκοπό την προώθηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και ταυτόχρονα την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, όπως των Μακεδονικών Τάφων των Λευκαδίων, της Σχολής του Αριστοτέλης, της Μίεζας, της Νάουσας κ.α.

Κάθε ημέρα τα αντιπροσωπευτικά τμήματα των συλλόγων που θα συμμετέχουν θα ξεκινούν με πατινάδα από το σχολείο και διασχίζοντας το χωριό θα καταλήγουν στο γήπεδο.

Όπως προαναφέρθηκε, η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Ωστόσο, όσοι το επιθυμούν, θα υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα και τρεις πάγκοι εξυπηρέτησης του κοινού, όπου θα μπορεί ο κόσμος να προμηθεύεται κρεατικά και ποτά, χωρίς να στήνεται σε μία μεγάλη ουρά, ενώ θα υπάρχουν και εθελοντές που θα προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο και στα τραπέζια τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

28 Ιουλίου: Θα παρουσιαστούν χοροί της Θράκης, του Πόντου και της Μακεδονίας. 
29 Ιουλίου: Θα παρουσιαστούν χοροί του Παγγαίου, Πόντου, Αιγαίου και Μακεδονίας. 
30 Ιουλίου:  Θα παρουσιαστούν χοροί της Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα της Ανατολικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Στην ουσία, θα γίνει η 1η Συνάντηση Μακεδόνων με την αρωγή της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων. Επίσης, την ίδια θα παρουσιαστούν και χοροί του Ρουμλουκιού.

Παράλληλες εκδηλώσεις: 
Το Σάββατο  29 Ιουλίου θα γίνει ξενάγηση στην Σχολή Αριστοτέλους και στους Μακεδονικούς Τάφους Λευκαδίων και την Κυριακή 30 Ιουλίου θα γίνει ξενάγηση στη Νάουσα στον Χώρο Θυσίας, στο Λαογραφικό Μουσείο και στο Σπίτι του Συλλόγου Γενίτσαροι και Μπούλες.

Οι εκδηλώσουν τελούν υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας και του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας. 

Το InVeria.gr είναι χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων. 

 

Αποσπάσματα από την συνέντευξη Τύπου στο παρακάτω βίντεο από το pliroforiodotis.gr:

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο