Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Βέροιας - Χειροτονία διακόνου


Με την ευκαιρία της εορτής του αγίου Παντελεήμονος, κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, τελέστηκε στον Παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του εορτάζοντος αγίου Βεροίας.

Στον όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ενώ στο αρχιερατικό συλλείτουργο έλαβαν ακόμη μέρος οι Μητροπολίτες Σεβαστείας κ. Δημήτριος, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος και Κίτρους κ. Γεώργιος ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Κιλκισίου κ.Εμμανουήλ.


Στη διάρκεια της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Βεροίας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Θεοδώρου Αναγνώστου, ο οποίος είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας.


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Παντελεήμων προχείρησε σε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας τον Διάκονο π. Παντελεήμονα Παπαεμμανουήλ.


Παραμονή της εορτής, την Τετάρτη το απόγευμα, τελέστηκε στην ιερά μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του αγίου Παντελεήμονος, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος παρουσία του Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ, του Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου και του Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.


Στο τέλος της ακολουθίας τελέστηκε η μοναχική κουρά του δοκίμου μοναχού Αθανασίου Μανιόπουλου από τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων. Ο νέος μοναχός έλαβε το όνομα Ιωσήφ.


Επίσης, τέθηκε σε προσκύνηση των πιστών τεμάχιο ιερού λειψάνου του αγίου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, που φυλάγεται στην ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο