ex-Αιρετικά: Ιερό... security και "πασαρέλα" πολιτικών στην Παναγία Σουμελά


Χιλιάδες κόσμου και φέτος "ανηφόρισε" προς την Παναγία Σουμελά, στην Καστανιά του Βερμίου, για την γιορτή της Κοίμησης της Παναγίας.

Μεταξύ αυτών, και πολλοί πολιτικοί, εντός και - κυρίως - εκτός Ημαθίας, καθώς η Παναγία Σουμελά είναι... πανελλήνιου ενδιαφέροντος (και οι ακολουθίες της προβάλλονται ζωντανά από την ΕΡΤ3!).

Τόσο... πασαρέλα ρε παιδί μου, που μέχρι και ιδιωτική εταιρία φύλαξης ανέλαβε την φύλαξη στο "Ιερό Προσκύνημα" της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, με τους υπαλλήλους της να τοποθετούνται (με εντολή προφανώς της διοίκησης του Προσκυνήματος) εντός και εκτός ναού.  


"Απόστολοι εκ περάτων συναθροισθέντες ενθάδε...", λέει το τροπάριο που ψάλλουν στις εκκλησίες μετά τις παρακλήσεις στην Παναγία από την 1η Αυγούστου. Έτσι και σήμερα, οι πιστοί (μαζί τους και οι πολιτικοί), εκ περάτων συναθροίζονται στο Βέρμιο. Τότε βέβαια, δεν υπήρχαν... μέτρα ασφαλείας.

Με την σημερινή εικόνα, μάλλον κάπως έτσι θα περιέγραφε την κατάσταση ο υμνογράφος: "Πολιτικοί εκ περάτων (μετά ελικοπτέρων, σεκιουριτάδων και αστυνομικών), διαγκωνισθέντες ενθάδε... Καστανιά το χωρίον, φωτογράφισέ με και μένα. Και συ ΕΡΤ3 καλή μου, τράβα πλάνα ψαγμένα"...

Για να κλείσουμε λίγο πιο... σοβαρά, η πνευματικότητα έχει χαθεί εδώ και χρόνια από το "Προσκύνημα" και προφανώς δεν έχει καμία σχέση με "Ιερά Μονή". Τουλάχιστον, ας κρατιούνται τα προσχήματα, γιατί ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης βλέπουμε συνήθως σε πιο... κοσμικά σημεία ή "μαγαζιά" (όπου κυριαρχεί ο... Μαμωνάς). Δηλαδή, να τρώμε πόρτα στο κλάμπ εντάξει, να τρώμε πόρτα και στην εκκλησιά, πάει πολύ!!!

ΥΓ: Για την... πολιτική πασαρέλα και τους συνήθεις... διαγκωνισμούς τι να πούμε παραπάνω...!!!



ex-αιρετικά
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα
Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη




(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο