Συγχαρητήρια μηνύματα για τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση


Συγχαρητήρια μηνύματα στέλνουν οργανώσεις, φορείς και πρόσωπα, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. 

Από Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας:
Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κα Μαυρίδου Αναστασία με αφορμή την ανακοίνωση των ονομάτων των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση απευθύνει το παρακάτω μήνυμα:

Ως Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απευθύνω θερμό χαιρετισμό προς όλους τους νέους και τις νέες του νομού μας, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2016-2017.
Συγχαίρω θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που κατάφεραν, έπειτα από μια διαρκή και επίπονη προσπάθεια, να εισαχθούν σε κάποιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό ή Τεχνολογικό Ίδρυμα και τους εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια τόσο για τα μελλοντικά  επαγγελματικά τους σχέδια, κυρίως όμως για την ίδια τους τη ζωή.
Συγχαρητήρια επίσης στους εκπαιδευτικούς αλλά και στις οικογένειες των παιδιών που συμπαραστάθηκαν στις αγωνίες και στις ανησυχίες τους.
Τέλος, για τους μαθητές που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποιο ίδρυμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν πρέπει να απογοητεύονται και να εγκαταλείπουν την προσπάθεια τους. Πάντα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία και εναλλακτική επιλογή. 

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας καλή σταδιοδρομία!!!


Από αντιπεριφερειάρχη και περιφερειακούς συμβούλους Ημαθίας
Στο πέρασμα μιας επίπονης σχολικής προσπάθειας, τόσο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, όσο και για τις οικογένειες τους, θα  θέλαμε  να εκφράσουμε  σε όλα τα αγόρια και τα κορίτσια της  Ημαθίας, που έκαναν πράξη το όραμα τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα θερμά μας συγχαρητήρια.
Ευχής έργο είναι όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προσπαθήσουν στην αναβάθμιση των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών μας ιδρυμάτων, παρέχοντας τα αυτονόητα για μια αξιοπρεπή εκπαίδευση και διαβίωση στους φοιτητές μας, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς.
Η χώρα επιβάλλεται να κρατήσει τους αυριανούς επιστήμονες, όλων των ειδικοτήτων, στον τόπο μας. Δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί αυτή η αφαίμαξη του νεανικού ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδας, που καταφεύγει σε ξένες χώρες για να βρει εργασιακές ευκαιρίες.
Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, στα παιδιά που δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν την εισαγωγική τους επιθυμία, δεν πρέπει να κυριαρχήσει η απογοήτευση, αλλά η ανασύνταξη δυνάμεων, αφού το μέλλον τους ανήκει.

Κώστας Καλαϊτζίδης
Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

Νίκη Καρατζιούλα - Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, 
περιφερειακοί σύμβουλοι Ημαθίας


Από ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας
Το όνειρο για εκατοντάδες μαθητές του νομού μας έγινε πραγματικότητα. Μετά από ένα πολύ κοπιαστικό χρόνο με συνεχής προσπάθεια και άγχος, ήρθε η επιτυχία της εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της πατρίδας μας. Σ ΄όλα αυτά τα νέα παιδιά δίνουμε τα συγχαρητήρια και την ευχή για μία λαμπρή σταδιοδρομία τόσο στην φοιτητική τους, όσο και στην μετέπειτα επαγγελματική  τους ζωή.

Ευχόμαστε να γίνουν μέσα από την παιδεία τους και την επιστημονική τους γνώση οι άριστοι νέοι άνθρωποι που θα αλλάξουν την ελληνική κοινωνία προς το καλύτερο. Προς μία κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο, με σεβασμό στη δημοκρατία, στην ελευθερία της σκέψης, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της..

Για τη νεολαία που σήμερα δεν άνοιξαν οι πύλες των Πανεπιστημίων, δεν πρέπει να το θεωρούν  ως αποτυχία, γι΄ αυτό τονίζουμε ότι τίποτε δεν χάθηκε, υπάρχει η δεύτερη ευκαιρία, αλλά  και εκείνες οι ευκαιρίες για επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση. Η ζωή δεν εξαντλείται  εδώ, γιατί  είναι μία συνεχής προσπάθεια με  επιμονή και υπομονή  σε χαρές και λύπες.

Επίσης συγχαίρουμε όλους τους καθηγητές και τους γονείς για τις προσπάθειες που κατέβαλαν όλο αυτόν τον δύσκολο  χρόνο με τους μαθητές.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Από ΟΝΝΕΔ Ημαθίας
Η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας συγχαίρει τους υποψήφιους και τις υποψήφιες, που μετά την ανακοίνωση των βάσεων, κατάφεραν να ενταχθούν σε σχολές ανώτατης εκπαίδευσης (ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ) και εύχεται να είναι αυτή η επιτυχία τους, αντίστοιχη με αυτό που επιθυμούν για τις σπουδές τους. Η σκέψη μας είναι βέβαια και με όσες και όσους, δεν κατόρθωσαν να περάσουν με επιτυχία, τη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Σ΄ αυτούς ευχόμαστε δύναμη και θέληση, για μια νέα προσπάθεια, έχοντας να τους παρουσιάσουμε δεκάδες παραδείγματα, όπου η “επόμενη” φορά ήταν και η καλύτερη.
Δυστυχώς οι επιλογές της κυβέρνησης, στην εκπαίδευση, δεν μας δίνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας, για σπουδές ανταγωνιστικές και για πτυχία αξίας. Χρέος όλων των νέων είναι να προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο.
Μπορούμε να το κάνουμε, μια άλλη επιλογή υπάρχει και σύντομα θα μπορέσουμε να αλλάξουμε σελίδα και στον χώρο της εκπαίδευσης. 
Καλή πρόοδο στους πρωτοετείς, καλή δύναμη σε όσους θα ξαναδώσουν.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο