Ένας Βεροιώτης ανθυπασπιστής του Πολεμικού Ναυτικού στο Θωρηκτό "Γ. Αβέρωφ"


Χιλιάδες κόσμου έχει επισκεφθεί τις τελευταίες εβδομάδες το θρυλικό Θωρηκτό "Γ. Αβέρωφ" που βρίσκεται στο παλιό Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και πολλοί από αυτούς προήλθαν από την Ημαθία, είτε μεμονωμένα, είτε σχολικές εκδρομές ή εξορμήσεις άλλων συλλόγων. 


Ωστόσο, εμείς συναντήσαμε έναν Ημαθιώτη στο προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού, τον Βεροιώτη Ανθυπασπιστή Θέμη Χατζηνικολάκη, ο οποίος υπηρετεί στη Ναυτική Διοίκηση που εδρεύει στην Καλαμαριά και όσο καιρό παραμένει το Θωρηκτό στην Θεσσαλονίκη συνδράμει το πλήρωμά του. 


Ο 34χρονος ανθυπασπιστής του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και άλλοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, με γλαφυρό τρόπο και πολλή διάθεση ξενάγησε τον κόσμο σε κάθε γωνιά του θρυλικού Θωρηκτού και μας ενημέρωσε ότι η Ημαθία έδωσε δυναμικό "παρών" όλες τις ημέρες που βρίσκεται στη Βόρειο Ελλάδα η "προσωποποιημένη" ιστορία της Ελλάδας! 

Όπως μας πληροφόρησε, σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα, το Θωρηκτό θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου. 

Για όσους ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το Θ/Κ "Γ. Αβέρωφ"

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΚΛΕΙΣΤΟ

ΤΡΙΤΗ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09:00 – 13:15: ΑΝΟΙΚΤΟ για ομάδες μαθητών σχολείων και κοινό
13:15 – 15:00: ΚΛΕΙΣΤΟ
15:00 – 17:30: ΑΝΟΙΚΤΟ για το κοινό

ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ και ΑΡΓΙΕΣ
09:00 – 13:15: ΑΝΟΙΚΤΟ για το κοινό
13:15 – 15:00: ΚΛΕΙΣΤΟ
15:00 – 17:30: ΑΝΟΙΚΤΟ για το κοινό

Κρατήσεις γίνονται για σχολεία και συλλόγους μόνο μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα: 2310593184-2310593185 από 09:00 έως 13:00.

Μεμονωμένα άτομα και οικογένειες δεν χρειάζονται ραντεβού και μπορούν να έρθουν στις ώρες επισκεπτηρίου.

Εξάλλου, το ΓΕΝ ενημερώνει ότι μέχρι και την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 το Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ θα δέχεται επισκέψεις από σχολεία και συλλόγους, καθώς και από μεμονωμένους επισκέπτες. Οι επισκέψεις μαθητών από σχολεία θα προκαθορίζονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα: 2310593184-2310593185 από 09:00 έως 13:00.

To Σαββάτο 2 Δεκεμβρίου 2017 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 το Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ θα είναι ανοιχτό μόνο για το κοινό.

Από Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 έως και τον απόπλου του πλοίου από το λιμένα Θεσσαλονίκης, το Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ δεν θα δέχεται επισκέψεις.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
Όλοι οι επισκέπτες (μαθητές, συνοδοί και κοινό) οφείλουν να συμμορφώνονται πάντα σε κάθε οδηγία του προσωπικού του πλοίου για λόγους ασφάλειας των ιδίων αλλά και για την προστασία των εκθεμάτων. Επίσης, η γενικότερη συμπεριφορά των επισκεπτών πρέπει να είναι η αρμόζουσα σε αυτό το ιστορικό σκάφος-σύμβολο.

Το κόστος του εισιτηρίου για ενήλικες επισκέπτες (κοινό) ορίζεται σε 3€. Για παιδιά είναι δωρεάν, ενώ το μειωμένο είναι 1,5 ευρώ. Το εισιτήριο θα εκδίδεται από το θάλαμο έκδοσης εισιτηρίων που θα βρίσκεται στον προβλήτα, προ της επιβίβασης στο πλοίο μέσω της κύριας κλίμακας (σκάλας).

Η ξενάγηση σχολείων/κοινού γίνεται σε ομάδες των 40 ατόμων.

Στο τέλος κάθε ξενάγησης οι επισκέπτες (μαθητές, συνοδοί και κοινό) μπορούν να προμηθευτούν αναμνηστικά από το πρατήριο εντός πλοίου.

Κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων στο πλοίο, δε θα υφίσταται δυνατότητα επίσκεψης σε αυτό για ομάδες μαθητών σχολείων και για το κοινό.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο