Γονείς και διευθύντρια του 1ου Δημ. Σχολείου Βέροιας έθεσαν στο Δημ. Συμβ. Βέροιας πρόβλημα με κεραμίδια γειτονικής εκκλησίας που αποτελούν κίνδυνο για μαθητές - InVeria.gr - Ειδησεογραφικός Κόμβος Ημαθίας (Veria - Imathia News)

Γονείς και διευθύντρια του 1ου Δημ. Σχολείου Βέροιας έθεσαν στο Δημ. Συμβ. Βέροιας πρόβλημα με κεραμίδια γειτονικής εκκλησίας που αποτελούν κίνδυνο για μαθητές


Το πρόβλημα που υπάρχει με τα κεραμίδια του μνημείου του Αγ. Στεφάνου Βέροιας, που γειτνιάζει με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, επί της οδού Κόντογεωργάκη, και αποτελούν κίνδυνο για τους μαθητές.

Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με προστατευτικό δίχτυ ή κάγκελα, καθώς τα απογεύματα, κυρίως, ο χώρος χρησιμοποιείται από παιδιά ως χώρος άθλησης, με αποτέλεσμα οι μπάλες να προκαλούν φθορές στην κεραμοσκεπή και να επικρέμμουν τα κεραμίδια, εγκυμονώντας κινδύνους.

Ωστόσο στην πρόταση αυτή αντιδρά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, αντιπροτείνοντας ως μέσω προστασίας της κεραμοσκεπής του μνημείου με φύτευση κυππαρισσιών.

Το θέμα τέθηκε από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τη Διευθύντρια του σχολείου.

Οι γονείς κατέθεσαν αίτημα για άμεση αποκατάσταση της κεραμοσκεπής και η αφαίρεση των προστατευτικών που έχει βάλει ο δήμος, κάτι για το οποίο θα υπάρξει αίτημα του Δήμου προς την ΕΦΑ και την εκκλησιαστική επιτροπή. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.