Μαθητές και καθηγητές από 6 ευρωπαϊκές χώρες φιλοξενεί το 3ο ΓΕΛ Βέροιας - InVeria.gr - Ειδησεογραφικός Κόμβος Ημαθίας (Veria - Imathia News)

Μαθητές και καθηγητές από 6 ευρωπαϊκές χώρες φιλοξενεί το 3ο ΓΕΛ Βέροιας


Τριάντα μαθητές και 14 καθηγητές από την Τουρκία, την Λετονία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία και την Γερμανία επισκέφτηκαν την Βέροια, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus+ ΚΑ2 Σύμπραξη σχολείων με τίτλο “Innovative Schools and Creative Approaches” (Καινοτόμα Σχολεία και Δημιουργικές Μέθοδοι) που υλοποιεί  το  3ο  ΓΕΛ Βέροιας.

Ήταν η έκτη συνάντηση των εταίρων και κατά την διάρκειά της  οι επισκέπτες, έπειτα από το καλωσόρισμα του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη στο Δημαρχείο, περιηγήθηκαν στην πόλη μας και επισκέφτηκαν την Παλιά Μητρόπολη, το Βυζαντινό Μουσείο, την Συναγωγή, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και την περιοχή της Μπαρμπούτας.

Είχαν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εκπληκτικά εκθέματα του Μουσείου της Βεργίνας, να απολαύσουν την όμορφη θέα από το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου και την εντυπωσιακή φύση στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας, να επισκεφτούν την κοσμοϊστορικής σημασίας Σχολή του Αριστοτέλους στη Μίεζα και να πάρουν μια γεύση από το ελληνικό γλέντι με χάλκινα, στο Οινοποιείο του Δαλαμάρα στη Νάουσα.

Δεν παραλείψαμε, βέβαια, να τους ξεναγήσουμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου επισκέφτηκαν τον Λευκό Πύργο, τα κάστρα της πόλης με την υπέροχη θέα και γεύτηκαν την νόστιμη ελληνική κουζίνα στην παραλία της Περαίας απολαμβάνοντας τον ελληνικό ήλιο και τη θάλασσα.   

Παράλληλα με τα αξιοθέατα, πραγματοποιήθηκαν και οι εργασίες του προγράμματος που έχουν ως θέμα: α)τους πρόσφυγες και την ενσωμάτωση τους στην κοινωνία μας με εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας και παρακολούθηση εργαστηρίων χειροτεχνίας β)τη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας με καινοτόμες μεθόδους και γ)την ταυτότητα του Ευρωπαίου πολίτη, για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις όσο αφορά την φυλή, την θρησκεία , το φύλο και την διαφορετικότητα.

Στα πλαίσια του πρώτου σκέλους του προγράμματος, επισκεφτήκαμε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων «Στρατόπεδο Αγίας Βαρβάρας», πήγαμε στο σχολείο τους και συνομιλήσαμε μαζί τους για την εμπειρία τους και τον τόπο φιλοξενίας τους.  

Οι εταίροι μας έφυγαν εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για την ελληνική φιλοξενία μας και για την όμορφη εβδομάδα που πέρασαν στην πόλη μας.

Θα θέλαμε και εμείς να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους αυτούς που βοήθησαν στην επιτυχία της συνάντησης: το Ξενοδοχείο Αιγές που μας παραχώρησε την αίθουσα του εστιατορίου για να πραγματοποιήσουμε την γιορτή του καλωσορίσματος, τον χορευτικό σύλλογο Ποντίων της Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» για την εντυπωσιακή παρουσία τους στην γιορτή μας και για την ευγενική τους ανταπόκριση στο κάλεσμά μας. Ένα μεγάλο επίσης ευχαριστώ στην Οινοποιία Μπουτάρη και στην Κονσερβοποιία Αλμέ για την προσφορά προϊόντων τους.

Ακολουθεί η επόμενη συνάντηση στο Παρίσι τον Φεβρουάριο και το πρόγραμμα κλείνει με την τελευταία συνάντηση των εταίρων στο Μπιλμπάο της Ισπανίας.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.