Κάτοικοι Εργοχωρίου Βέροιας: "Τόσα χρόνια μας τάζουν ότι θα απομακρυνθεί ο καταυλισμός των ΡΟΜΑ και τώρα θέλουν να τον χτίσουν μόνιμα"


Συνέλευση των κατοίκων της περιοχής του Εργοχωρίου, στη Βέροια, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (13/1), με αφορμή τα σχέδια του Δ. Βέροιας να προτείνει την μόνιμη εγκατάσταση των ΡΟΜΑ που διαμένουν στον παρακείμενο καταυλισμό.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν σε καφέ της περιοχής και αποφάσισαν την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 να παραβρεθούν μαζικά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας (στο Δημαρχείο), όπου το πρώτο θέμα είναι "Έγκριση ή μη α) του σχεδίου δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά στον Δήμο Βέροιας και β) της πρότασης οικιστικής αποκατάστασης των οικογενειών Ρομά που διαβιούν στον καταυλισμό του Εργοχωρίου".


Όπως τονίστηκε στην συνέλευση των κατοίκων, το γεγονός ότι τόσα χρόνια πίστεψαν στις υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής για την απομάκρυνση του καταυλισμού, δείχνοντας ανοχή και υπομονή, εκλαμβάνεται από την σημερινή δημοτική αρχή ως αποδοχή της κατάστασης. Όπως τονίστηκε, είναι τουλάχιστον εμπαιγμός αυτή η ψύχραιμη στάση τους να εκλαμβάνεται ως αδυναμία ή σιωπηλή αποδοχή. 

Τέλος, οι κάτοικοι ανέλαβαν την συλλογή υπογραφών επί σχετικού υπομνήματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας και απεύθυναν κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους της περιοχής να παραστούν στις 5.30 το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο Βέροιας, ώστε, όλοι μαζί, να παραβρεθούν στην συζήτηση του θέματος και, στην ουσία, να ζητήσουν την αναβολή του, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση και αντιπαράθεση επιχειρημάτων. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο