Νέος διοικητής στην 1η Μεραρχία ο υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας - Στην 1η Στρατιά ο Γ. Βύνιος ως υποδιοικητής - InVeria.gr - Ειδησεογραφικός Κόμβος Ημαθίας (Veria - Imathia News)

Νέος διοικητής στην 1η Μεραρχία ο υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας - Στην 1η Στρατιά ο Γ. Βύνιος ως υποδιοικητής


Αλλαγή φρουράς στην διοίκηση της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, που εδρεύει στη Βέροια, αποφασίστηκε στο πλαίσιο των κρίσεων στους Ανώτατους Αξιωματικούς στου Στρατού, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης. 

Έτσι, ο υποστράτηγος Γεώργιος Βύνιος (φωτό δεξιά), μέχρι πρότινος  (από τον Μάρτιο του 2017)  διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού θα αναλάβει καθήκοντα Υποδιοικητή στην 1η Στρατιά, στη Λάρισα. 

Στη θέση του, στην διοίκηση της 1ης Μεραρχίας, θα τοποθετηθεί ο μέχρι πρότινος Επιτελάρχης της 1ης Στρατιάς, υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας (φωτό αριστερά)

Ο νέος διοικητής της 1ης Μεραρχίας είναι "γνώριμος" στην 1η Μεραρχία, καθώς πριν την θέση του στην 1η Στρατιά διετέλεσε διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας "Πόντος", που εδρεύει στη Νέα Σάντα Κιλκίς και υπάγεται διοικητικά στην 1η Μεραρχία (παλαιότερα και στο Β' Σ.Σ.). 


Σύντονο βιογραφικό του νέου Διοικητή της 1ης Μεραρχίας υποστράτηγου Πέτρου Δεμέστιχα


Ημερομηνία Γέννησης
06 Νοεμβρίου 1963

Τόπος Γέννησης
Πειραιάς

Οικογενειακή Κατάσταση
Έγγαμος με 3 τέκνα (Ασπασία, Ευαγγελία, Μιχαέλα)

Εκπαίδευση
Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) Τάξης 1985 (Ανθυπολοχαγός Πεζικού) 

Εκπαιδεύτηκε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του όπλου του Πεζικού και των Ειδικών Δυνάμεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (ΗΠΑ) 

Απόφοιτος Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) 

Απόφοιτος Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) 

Απόφοιτος του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών «CENTRE D’ ETUDES DIPLOMATIQUES ET STRATEGIQUES», κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου Πλύμουθ Αγγλίας

Σταδιοδρομία
Υπηρέτησε από το βαθμό του Ανθλγού μέχρι και του Ταξχου σε μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων (Β’ ΜΚ, 35 ΜΚΔ, 3ο ΕΤΕΘ, ΕΤΑ, ΚΕΑΠ, 2η ΜΑΛ) στη 32 ΤΑΞΠΝ, στο ΓΕΕΘΑ, στο Διεθνές Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης στη Γερμανία και στο Χερσαίο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη Τουρκία. Διετέλεσε διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και μέχρι πρόσφατα Επιτελάρχης στην 1η Στρατιά.

Ξένες Γλώσσες
Αγγλικά, Γερμανικά

Διαμνημονεύσεις - Μετάλλια
Του έχουν απονεμηθεί όλες οι διαμνημονεύσεις και μετάλλια που προβλέπονται από το βαθμό του.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.