Βέροια: Καταδικάστηκε πρωτόδικα για διασπορά ψευδούς είδησης και υποκίνηση ρατσιστικής βίας ο Στ. Βαφείδης


Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και συνολική χρηματική ποινή 5.500 ευρώ, για διασπορά ψευδούς είδησης και για υποκίνηση ρατσιστικής βίας σε βάρος των Σύρων προσφύγων που φιλοξενούνταν στο ανοικτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Βέροια, καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης του ιστολογίου http://verianews.blogy.gr, Στέφανος Βαφείδης.

Η καταδίκη αφορά δημοσίευμα της «ενημερωτικής ιστοσελίδας», τον Απρίλιο του 2016, το οποίο ισχυρίζονταν ότι δήθεν «οι λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται εκεί έθαψαν με χώμα το εκκλησάκι που υπήρχε, για να μην προσβάλλονται». Μηνυτές ήταν οι δικηγόροι Βέροιας Γιώργος Λιόλιος, Θεόφιλος Κορωνάς και Λάζαρος Κουμπουλίδης. Το όνομα του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας δεν ήταν γνωστό, γι’ αυτό και η δικογραφία πήγε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία ανακάλυψε ποιος την διαχειρίζεται.

Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και η υπόθεσή του θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Ας σημειωθεί, ότι το επίμαχο δημοσίευμα είναι ακόμα αναρτημένο, παρά την καταδίκη.


Πληροφορίες από ellinikahoaxes.gr


Σημείωση InVeria.gr: Ο Στέφανος Βαφείδης είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία. Υπήρξε στις Περιφερειακές εκλογές υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την ΧΑ, ενώ λίγο αργότερα την κατήγγειλε, όταν δεν συμπεριλήφθηκε ως υποψήφιος βουλευτής. Μέσω του κλεψίτυπου ονόματος που φέρει στο blog του (verianews) προσπάθησε πολλές φορές να παρουσιαστεί ως ιδιοκτήτης ΜΜΕ, ωστόσο δεν πρόκειται παρά ένα blog περιορισμένης αναγνωσιμότητας που εύκολα διαπιστώνει κανείς πως δεν είναι ειδησεογραφικό....

Ωστόσο, πολλοί ήταν οι... "πρόθυμοι ηλίθιοι" και ευκολόπιστοι που θεώρησαν αβίαστα την είδηση  αληθή και έτσι ο προπαγανδιστικός σκοπός, που φαίνεται πως διεκδικούσε η ανάρτηση, επιτεύχθηκε, έστω προσωρινά.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο