Στη Βέροια πραγματοποιήθηκε η τελευταία φάση πριν τον τελικό των αναπτυξιακών τουρνουά πινγκ πονκ


ΔΤ: Ολοκληρώθηκε την Κυριακή (22/4) ο μαραθώνιος της φετινής σειράς των αναπτυξιακών τουρνουά της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Βέροια 2018, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Φιλίππειο», που παραχωρήθηκε από το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας για τις ανάγκες της διοργάνωσης. Ο τελικός των αναπτυξιακών τουρνουά θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες στα Χανιά.

Εξαιρετικές εντυπώσεις, ικανοποίηση και ενθουσιασμό  άφησε στο κοινό της πόλης η φετινή άρτια διοργάνωση, ενώ ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών (169 παιδιά από 44 σωματεία) μέχρι και στο κλείσιμο των αναπτυξιακών, ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφήνοντας σε όλους το αίσθημα αισιοδοξίας για το ελπιδοφόρο μέλλον του αθλήματος. Στην επιτυχία της κορυφαίας αθλητικής συνάντησης συνέβαλε καθοριστικά και η άψογη συνεργασία  της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α με τα τοπικά σωματεία επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Α.Σ.Ε.Α. και του Ο.Ε.Α..Πρόκειται για το 5ο πανελλαδικό όπεν της πόλης στη μνήμη του αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Βέροιας Φώτη Τσιαλτζούδη και για το 11ο γενικά, στη φετινή σειρά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Κωνσταντίνος Στάμου στους νέους, η Ελισάβετ Χατζηκύρκα στις κορασίδες, ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παίδες, ο Γιάννης Πιστόλας στους παμπαίδες, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη στις παγκορασίδες και ο Χρυσοβαλάντης-Παντελής Σαμπαλής στους μίνι παμπαίδες.

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης. «Η πόλη έχει δώσει πάρα πολλά στην επιτραπέζια αντισφαίριση και οι συνεργάτες μου κι εγώ, όπως και όλοι άνθρωποι του αθλήματος, είμαστε ευγνώμονες για τη δουλειά που έχει γίνει σε αυτή την πόλη, για την ανάπτυξη αλλά και την καλύτερη οργάνωση του αθλήματος. Η συνεργασία μας με την τοπική αρχή ήταν, είναι και θα είναι εξαιρετική». Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Φώτη Τσιαλτζούδη, στη μνήμη του οποίου διεξήχθη το 5ο πανελλαδικό όπεν της πόλης.  «Έφυγε πρόωρα ένα νέο παλικάρι, που κοιμόταν με τη ρακέτα κάτω από το μαξιλάρι του και είχε όνειρο να προοδεύσει και στα μαθήματα και στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Ποτέ δεν ξεχνάμε τα παιδιά, που χάθηκαν άδικα και προέρχονταν από το άθλημα». Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Βέροιας Στέργιος Διαμαντής καλωσορίζοντας παράλληλα αθλητές και παράγοντες . «Σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας και σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση. Ειδικά τη διοίκηση της ομοσπονδίας θέλω να ευχαριστήσω γιατί επέλεξε ξανά τη Βέροια να είναι ανάμεσα στις πόλεις, που διοργανώνουν αυτά τα ανοιχτά πρωταθλήματα. Πάντοτε έλεγα ότι οι λαοί που ξεχνάνε την ιστορία τους δεν έχουν μέλλον. Θεωρώ ότι και σωματεία, που ξεχνάνε την ιστορία τους, γρήγορα διαλύονται. Εμείς εδώ δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως ήρθε το πινγκ πονγκ στην πόλη μας και πως δημιουργήθηκε το σωματείο. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Γιώργο Κλημεντίδη και τον Γιώργο Τσιαλτζούδη, που το 1983 άρχισαν το άθλημα στην πόλη μας χωρίς καλές συνθήκες. Στεναχωριέμαι γιατί είμαι πρόεδρος σε δύσκολες συνθήκες, αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά στον Γιώργο και στον αθλητισμό και να βρίσκουμε λύσεις στα όποια προβλήματα για να έρθουν όσο πιο πολλά παιδιά στον αθλητισμό».

Στο τέλος του τουρνουά ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων ως εξής: Στην κατηγορία εφήβων την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης. Στις κορασίδες το βραβείο απένειμε ο  πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Παναγιώτης Τζόβολος. Τους παίδες βράβευσε ο γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόεδρος της Τ.Ε. Χρήστος Τριγωνάς, ενώ τους παμπαίδες βράβευσε ο γενικός γραμματέας του Ο.Ε.Α. Βέροιας, Απόστολος Χατζηγιαννίδης . Τέλος, τις  παγκορασίδες βράβευσε ο Τσιαλτζούδης Ευάγγελος, πρόεδρος  του Α.Σ.Ε.Α Βέροιας και τους μίνι παμπαίδες το βραβείο απένειμε ο Στέργιος Διαμάντης, πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο