100 Χρόνια Προσκοπισμός στην Ημαθία - Συνέντευξη Τύπου για τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις


Συνέντευξη Τύπου - παρουσίαση του προγράμματος εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια προσκοπισμού στην Ημαθία παραχώρησε σήμερα (25/6) η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ημαθίας, στον πολυχώρο της Εληάς. 

Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Βέροιας, και παλαιός πρόσκοπος,κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

Στον εισαγωγικό του λόγο ο κ.Ματθαίος Πιστοφίδης (Έφορος Προσκόπων Κεντρικής Μακεδονίας) έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία και τις δράσεις των προσκόπων Βεροίας, τονίζοντας ότι ''συνολικά έχουν υπάρξει πρόσκοποι περίπου 100.000 άτομα δρώντας εθελοντικά και με σκοπό να κάνουν τον κόσμο λίγο καλύτερο από αυτό που είναι'' ενώ στον απολογισμό του τόνισε την ''κοινωνικο-οικονομική  κρίση που υπάρχει στην κοινωνία και κατ'επέκταση στο χώρο του προσκοπισμού με  παράδειγμα την παύση της λειτουργίας του συστήματος Ναούσης.''


Τις αξίες του προσκοπισμού τόνισε και ο Πρόεδρος Παλαιών Προσκόπων Βέροιας, κ.Θανάσης Στάντζος, ενώ μοιράστηκε μαζί μας μια ανάμνηση του με τον Δήμαρχο Βέροιας στην Κύπρο, πρόσκοποι και οι δύο τότε, να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο και τον Δήμαρχο να κοιμάται σε ένα μικρό κρεββάτι. Ο κ.Στάντζος είπε αστειευόμενος ''τότε κοιμόταν σε μικρό κρεββάτι, μην τον βλέπετε όπως είναι τώρα!''

Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι για τις δράσεις εορτασμού, κ.Δημήτρης Τόλιος, κ.Αλέκος Τρομπούκης και κα.Μερόπη Τσέλιου, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναφέροντας ''το τριήμερο (24-26/8) Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί κατασκήνωση-διανυκτέρευση στο προσκοπικό κέντρο της Καστανιάς. Αθλοπαιδείες, τραγούδια γύρω από τη φωτιά και μπάρμπεκιου περιλαμβάνει το τριήμερο καθώς και ο εκκλησιασμός-τέλεση μνημόσυνου για τους αποθανόντες πρόσκοπους. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται ως το τέλος του έτους, αναλυτικές πληροφορίες παρακάτω.


Για το κλείσιμο, αφού προηγήθηκε ένα μουσικό διάλειμμα, ο δημοσιογράφος και συντονιστής της συνέντευξης, κ.Παντελής Ζωγράφος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του προσκοπισμού και κάλεσε το Δήμαρχο και τα ΜΜΕ να στηρίξουν τις προσπάθειές τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

25 - 26 /8 ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ - ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΒΕΡΜΙΟΥ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018

30 /9 ΚΟΙΝΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ - ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

6-7/10 ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΑΣ - ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ - ΑΝΤΩΝΙΑΔΕΙΟΣ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

100 ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ - ΔΡΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ - ΒΕΡΜΙΟ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ 100 - ΚΟΙΝΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΕΛΙΑ


Ρεπορτάζ: Λευτέρης Γκιουλέκας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια