Η θεατρική Παράσταση: ''Γιοι Και Κόρες'' από την ερασιτεχνική ομάδα Βέροιας ''Σανίδι''


Μια ξεχωριστή εμπειρία είχε την ευκαιρία ν'απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό της Βέροιας το δίημερο 10-11/6. Το έργο του Γιάννη Καλαβριανού ''Γιοι Και Κόρες'', σε σκηνοθεσία του Πέτρου Μαλιάρα, φιλοξενήθηκε στο χώρο της Στέγης Γραμμάτων Και Τεχνών, ξεσηκώνοντας το πολυπληθές κοινό.

Το έργο διαπραγματεύεται την ιστορία της Ελλάδας από την κατοχή και τον εμφύλιο έως και τις αρχές του 21ο αιώνα, μέσα από τις ιστορίες καθημερινών ανθρώπων. Και μπορεί η ομάδα να είναι ερασιτεχνική αλλά ο τρόπος που δουλεύει δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Τα παιδιά του σκηνοθέτη Πέτρου Μαλιάρα αποτελούν ένα συμπαγές σύνολο και φάνηκε ότι έχουν δουλέψει πολύ στις πρόβες. Το έργο έχει καταιγιστικό ρυθμό και γρήγορες εναλλαγές ρόλων κρατώντας το θεατή σε εγρήγορση μέχρι και το τέλος. Τα άφθονα κωμικά στιγμιότυπα διακόπτονταν από μουσικές παρεμβολές χαρίζοντας ποικιλία και ρυθμό στην παράσταση ενώ η χρήση του φωτισμού συνέβαλλε στην ατμόσφαιρα.

Το κέφι και η χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών αναγνωρίστηκε στο τέλος, με το κοινό να επευφυμεί για αρκετή ώρα μετά το τέλος του έργου. Αυτό το χειροκρότημα ήταν η καλύτερη ανταμοιβή και το πρόσφορο έδαφος για νέες προσπάθειες. Αναμένουμε!

Τους ρόλους ερμήνευσαν (αλφαβητικά) :Γιατζόγλου Ολυμπία, Ζήνδρος Κω/νος, Ζωγραφοπούλου Κατερίνα, Ίτσκος Γρηγόρης, Κονδάρα Φανή, Κουπίδου Ελένη, Οικονομίδης Δαμιανός, Παπαδοπούλου Φωτεινή, Ποργιαλίδου Νατάσα, Σοφούλη Ελένη, Τσακαλίδου Έλενα, Ψυχαράκης Νίκος.     





Ρεπορτάζ: Λευτέρης Γκιουλέκας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο