Λήξη με Grey River & The Smoky Mountain για τις εκδηλώσεις "Βέροια, Εύηχη Πόλη 2018"


Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εκδηλώσεις "Βέροια, Εύηχη Πόλη", που διοργάνωσε για 10η χρονιά η ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας, από τις 21 έως και τις 24 Ιουνίου 2018.


Πρώτη εκδήλωση της τελευταίας μέρας (που ήταν πιο... αποκεντρωμένη) ήταν της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βαλάντη Κυριακίδη, που κινήθηκε σε ρυθμούς Balkan! Ένα μουσικό ταξίδι από τη Λατινική Αμερική ως την Ευρώπη, με κεντρική στάση στα Βαλκάνια, με έργα που διασκευάστηκαν από Έλληνες Συνθέτες. 


Λίγο μετά, πραγματοποιήθηκε συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής στα Ριζώματα. Κλαρίνο: Γιώργος Γκουτζιλίκας, Γκάϊντα Πιερίων: Δημητρης Τσιγγενοπουλος, Ακορντεόν: Μάνος Σοφιανίδης και Κρουστά: Ιωάννης Τσιρογιάννης. 


Παράλληλα, στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, στην Βεργίνα, δόθηκε συναυλία με Μπαρόκ Άριες και Ρομαντικούς Χορούς, από τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης. Σολίστ της βραδιάς ο Λέανδρος Μεγακλής (βιολί), η  Βαλέρια  Χαριτίδου (πιάνο) και η σοπράνο Ελένη Σαββουλίδου, υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού Λίζας Ξανθοπούλου.


Τελευταία συναυλία των εκδηλώσεων ήταν των Grey River & The Smoky Mountain, στην πλατεία Εληάς, οι οποίοι κινήθηκαν ανάμεσα στην Americana, το Folk και την Bluegrass αναμειγνύοντας συχνά στοιχεία Ιρλανδικής και Ευρωπαϊκής παραδοσιακής μουσικής. Οι Grey River & The Smoky Mountain είναι: Ρένα Παπαγεωργίου (φωνή, μαντολίνο), Σαράντο Γκουμάκο (κιθάρα, φωνή), Τάσο Γουσέτη (βιολί),  Θανάση Γκιουλέα (κοντραμπάσο) και  Μελέτη Πόγκα (μπάντζο), ο οποίος είναι και το καινούργιο μέλος της παρέας.

Περισσότερες φωτογραφίες από τις συναυλίες:













Ρεπορτάζ: Λευτέρης Γκιουλέκας - Νίκος Βουδούρης

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο