Μέχρι και... μεταμεσονύκτια οι Σαββατιάτικες συναυλίες της "Εύηχης Πόλης" (πρόγραμμα 23/6)


Μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα θα διαρκέσουν σήμερα, Σάββατο 23 Ιουνίου οι εκδηλώσεις της "Εύηχης Πόλης" στη Βέροια, με τη συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά και της Μαρίνας Σάττι να ξεχωρίζει. 

Το πρωί του Σαββάτου, ο Παναγιώτης Ανδρέογλου (ακορντεόν) και ο Άλκης Καρυζώνης (σαξόφωνο) πλημμύρισαν το κέντρο της Βέροιας με μουσικές του δρόμου. Από τις ιταλικές ταραντέλες στη τζαζ και το αργεντίνικο τάνγκο, οι δύο μουσικοί παρουσίασαν στο κοινό τις κεφάτες μελωδίες τους και έδωσαν το δικό τους τόνο στην αγορά της Βέροιας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται, με ντουέτο άρπας στις 8.30 μμ στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, στις 9.30 μμ στην πλατεία της Εληάς με την συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά και της Μαρίνας Σάττι με τις Φωνές, στις 11 μ.μ.  η Νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας και η Μεικτή Χορωδία ΚΕΠΑ θα τραγουδήσουν σε γειτονιές της πόλης γνωστές επτανησιακές και αθηναίικες καντάδες, ενώ στις 12 τα μεσάνυχτα, στην στοά της Μπαρμπούτας, θα δοθεί η συναυλία "Μεταμεσονύκτια Jazz , σκοτεινά παραμύθια!".

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 23 Ιουνίου , 8.30 μ.μ
Duo Άρπας  – Arpeggiato Doppio
Κλασικές Συνθέσεις , Κέλτικες Μελωδίες

Στη συναυλία του αρπιστικού ντουέτο Arpeggiato Doppio θα παρουσιαστούν πρωτότυπα έργα για δύο άρπες καθώς και έργα προσαρμοσμένα ή διασκευασμένα ειδικά για το σχήμα αυτό. Θα ακουστούν κλασικές, ιμπρεσιονιστικές συνθέσεις και κέλτικες μελωδίες. Τα έργα αυτά απαιτούν υψηλή τεχνική δεξιοτεχνία από τις μουσικούς και αναδεικνύουν τις δυνατότητες του οργάνου.

Οι Arpeggiato Doppio είναι ένα αρπιστικό ντουέτο που δημιουργήθηκε
το 2007 στην Θεσσαλονίκη από τις Κατερίνα Κίτσου και Πέλη Πλίκα
με σκοπό την παρουσίαση ενός διευρυμένου μουσικού ρεπερτορίου, το
οποίο μπορεί να καλύψει όλες τις μουσικές περιόδους και τα μουσικά
στύλ.

Βυζαντινό Μουσείο, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας


Σάββατο 23 Ιουνίου, 9.30 μ.μ 

FLEA MARKET  – Γιουσουρούμ
ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ- ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ + FONES

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και τα αλλεπάλληλα sold out του χειμώνα, ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του δημιουργούν ξανά μία ατμόσφαιρα γιουσουρούμ, τώρα στις καλοκαιρινές  σκηνές της Ελλάδας και της Κύπρου, απλώνοντας στους πάγκους τις μικρές ιστορίες που μαζεύει ο τραγουδοποιός από το ‘89 έως σήμερα και δίνοντάς τις όσο-όσο, μετά από σκληρό παζάρι με τα κενά της ζωής ανάμεσα στους δίσκους.

Κι επειδή κάθε σωστό “flea market” οφείλει να έχει στην πραμάτεια του εξωτικά αρώματα και εντόπια ζεστασιά, ο Φοίβος καλεί τη Μαρίνα Σάττι και τις υπέροχες Fonέs της για να μας πουν τραγούδια από όλο τον κόσμο, από τα Βαλκάνια ως την παλιά Αμερική κι από την Αραβία ως τη μεσαιωνική Γαλλία.

Μια πολύχρωμη μουσική παράσταση με το εδώ τη ζωής μας και το αλλού όσων θα θέλαμε να ζήσουμε, απλωμένα στον ξύλινο πάγκο της λαϊκής, που στην περίπτωσή μας ονομάζεται πάλκο.

Συμμετέχει το κορίτσι που ενώνει δύο κόσμους Νεφέλη Φασούλη

και το θορυβώδες μαγευτικό combo:

Σωτήρης Ντούβας-τύμπανα
Κωστής Χριστοδούλου-πλήκτρα
Κώστας Παντέλης-κιθάρες
Yoel Soto-μπάσο

Οι Fonέs είναι:

Ελένη Ποζατζίδου
Έλενα Παπαδημητρίου
Ερασμία Μαρκίδη
Βιργινία Φραγκούλατζη

Ήχος: Γιάννης Πετρόλιας
Artwork – video - φωτογραφίες: Δημήτρης Μακρής

Πλατεία Εληάς  


Σάββατο 23  Ιουνίου, 11.00μ.μ

Φίλησέ με!

ένα μουσικο ταξίδι σε μια άλλη εποχή, θα πραγματοποιήσουν η Νεανικη χορωδία του Δημοτικου Ωδείου Βεροιας και η Μεικτή Χορωδία ΚΕΠΑ, ερμηνεύοντας γνωστές επτανησιακές και αθηναικιες καντάδες.
Τραγούδια βαθιά συναισθηματικά, που ξεδιπλώνουν  την αγωνιά, τη χαρά, το πάθος του έρωτα και της αγαπής, παρασύρουν το νου και επικροτουν την κυριαρχία του συναισθήματος.

Διδασκαλία Χορωδιών : Δήμητρα Ζησέκα , Μαέστρος

Γειτονιές της πόλης 


Σάββατο 23  Ιουνίου, 00.00
Μεταμεσονύκτια Jazz , σκοτεινά παραμύθια!

Μια σκοτεινή βραδιά μουσικής και λόγου, με τζαζ αυτοσχεδιασμούς και λεκτικές ακροβασίες, μουσικές νυχτερινών μητροπόλεων και παραμύθια στοιχειωμένων ερειπίων. Παραμύθια τρόμου με μακρόσυρτες μουσικές ηλεκτρικές λούπες , με αργόσυρτους χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς πάνω στα κύματα του βιμπράφωνου.

Δυο μουσικοί, ένας παραμυθάς και μια χορεύτρια θα σας χαρίσουν νυχτερινά ρίγη στην στοά εισόδου της Μπαρμπούτας..

Ανδρέας Παπαγιαννακόπουλος, ηλεκτρική κιθάρα
Νίκος Σιτοπαναγιωτόπουλος, βιμπράφωνο
Στέλιος Πελασγός, λόγος
Μαρία Κυρμά, χορός.

 Μπαρμπούτα, στοά εισόδου


Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο