Οι ηχηρές και οι αδιάφορες απουσίες από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το συλλαλητήριο της Βέροιας


Λίγο ξαφνικά και στην... εκπνοή του χρόνου ήρθε το αίτημα από τους διοργανωτές περιφερειακών συλλαλητηρίων προς το Δήμο Βέροιας, για να διοργανωθεί συλλαλητήριο "για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας", την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018. 

Το θέμα ήρθε εκτάκτως στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, που συγκλήθηκε με  μοναδικό θέμα την παραχώρηση της πλατείας Ωρολογίου για τον σκοπό αυτό, αλλά και την διάθεση 500 ευρώ από τον Δήμο, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα. Ωστόσο, το οικονομικό σκέλος απορρίφθηκε, έπειτα από δήλωση του Δημάρχου και κατόπιν ένστασης από τους δύο (και μοναδικούς συμμετέχοντες) επικεφαλής της μειοψηφίας, Νίκου Μπέκη και Αντώνη Μαρκούλη (λεπτομέρειες για τη συνεδρίαση μπορείτε να δείτε σε παλαιότερη ανάρτηση).

Τελική απόφαση ήταν η έγκριση της παραχώρησης, ωστόσο υπήρχαν πολλές απουσίες... Άλλες λογικές και αναμενόμενες (λόγω της ώρας και του εκτάκτου της υπόθεσης) και άλλες πιο... ύποπτες!

Όπως και να έχει, θα περιμέναμε να ακούσουμε τι έχει να πει για το θέμα ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παπαγιάννης, που χρησιμοποιεί στα social media ιδιαίτερα καυστικό λόγο (λαϊκίστικο ή/και εθνικιστικό για κάποιους), πλην όμως, τώρα που ήρθε η ώρα να τα πει στον χώρο που πρέπει, στο Δημοτικό Συμβούλιο δηλαδή, απουσίαζε. Συνεπώς, η απουσία του κ. Παπαγιάννη δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να ακούσουμε δια του στόματός του ποια είναι η θέση του για την συμμετοχή του Δήμου στο συλλαλητήριο και μείναμε με την απορία για το αν θα έδινε συγχαρητήρια στην δημοτική αρχή, όπως έδωσε, για παράδειγμα, ο Γιώργος Γουλτίδης ή ο Αντώνης Καγκελίδης,  από την παράταξη Καραπαναγιωτίδη.

Απών ήταν και ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης, γεγονός συνηθισμένο, ενώ επίσης απών Γιώργος Μελιόπουλος από την ΛΑΣ, που ενημέρωσε εγγράφως ότι βρισκόταν στην υπηρεσία του, στην Πυροσβεστική, και δεν μπορούσε να φύγει. Ακόμη, θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε την άποψη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τσαπαρόπουλου, ο οποίος απουσίαζε (δικαιολογημένα κατά την δήλωση του Δημάρχου, αφού ενημέρωσε πως απουσίαζε εκτός).

Από την άλλη, υπήρξαν και απουσίες που δεν έκαναν αίσθηση, ούτε έλειψε η φυσική παρουσία σε κανέναν, αφού σπανίως (αν όχι ποτέ) δεν καταθέτουν τις προσωπικές - πολιτικές τους απόψεις. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο