Σοβαρές ζημιές και μεγάλος κίνδυνος από χείμαρρο ομβρίων υδάτων σε υπόγειο οικοδομής στη Βέροια - Ζητούν από την ΔΕΥΑΒ συνολική παρέμβαση


Σοβαρά προβλήματα για ακόμη μία φορά προκάλεσε η νεροποντή της  Δευτέρας (18/6) στην οικοδομή που βρίσκεται επί της οδού Σοφίας 52, στην Βέροια, καθώς τα τελευταία 10 χρόνια στις μεγάλες βροχές δημιουργείται ένα ποτάμι που συλλέγει τεράστιες ποσότητες νερού από το Πασακιόσκι, οι οποίες καταλήγουν στην αυλή και στα υπόγεια της συγκεκριμένης οικοδομής. 

Πρόκειται για ένα χρονίζον πρόβλημα, για το οποίο δεν ευθύνονται οι ένοικοι της οικοδομής, αλλά, όπως μας λένε, η κακή διαχείριση των όμβριων υδάτων από την περιοχή που βρίσκεται πάνω από το σημείο. Οι μικρές έως ανύπαρκτες εγκαταστάσεις απορρόφησης των όμβριων έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται σε κάθε μεγάλη νεροποντή ένας χείμαρρος που διέρχεται από την αυλή, μπαίνει στα υπόγεια, καταστρέφει τους λέβητες, ενώ έχει φτάσει το νερό μέχρι και τα ρολόγια της ΔΕΗ, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο. 

Προ πενταετίας έγινε μία παρέμβαση από την ΔΕΥΑΒ, εντός της ιδιόκτητης αυλής της οικοδομής, αλλά η σωλήνα διαμέτρου 25 εκατοστών που τοποθετήθηκε δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να απορροφήσει τόσο όγκο νερού. 

Αυτό που ζητούν οι ένοικοι της οικοδομής, εκφράζοντας την αγωνία τους για τις περιουσίες και τις ζωές τους (αν το νερό φτάσει στο ρεύμα, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες) είναι να υπάρξει στους πάνω δρόμους απορρόφηση των ομβρίων υδάτων, ώστε να μην καταλήγουν όλα τα νερά της περιοχής στην οικοδομή τους. 

Μς δεδομένη αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να επιληφθεί άμεσα επί του θέματος η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, οι κάτοικοι της οικοδομής παθαίνουν ζημιά κάθε τόσο, χωρίς μάλιστα να φέρουν καμία ευθύνη!


Πηγή: laosnews.gr - Συντάκτης Ν.Β.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο