Οι πυρκαγιές της Αττικής, τα συλλαλητήρια και οι δηλώσεις του Μητροπολίτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο Δημ. Συμβ. Βέροιας


Ποικίλα θέματα περιελάμβανε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας της Τετάρτης (25/7/2018), στο χώρο του Δημαρχείου. Τα πιο σημαντικά ήταν οι πρόσφατες πυρκαγιές και τα μέτρα αντιμετώπισής τους καθώς  και τα πρόσφατα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό.

Αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα δεκάδες θύματα στην Αττική, ανακοινώθηκαν κάποια έκτακτα θέματα, όπως η δήλωση ανεξαρτησίας του δημοτικού συμβούλου κ.Ζήση Χ. Πατσίκα, η πρόσκληση στο σώμα για λαϊκή συνέλευση στη Φυτειά στις 19/8 και οι ζημιές από επιθέσεις αγριογούρουνων στις περιοχές Φυτειά, Τρίλοφος, Πατρίδα και Στενήμαχος (γι αυτό το θέμα ο Δήμαρχος έστειλε έγγραφο στο αρμόδιο υπουργείο και αναμένεται απάντηση).

Στις τοποθετήσεις τους όλοι οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των θυμάτων ενώ αναμενόμενες ήταν οι ερωτήσεις των κ. Ιωάννη Παπαγιάννη (επικ. Παράταξης ''Δικαίωμα για νέα Βέροια'') και του κ.Γεώργιο Γουλτίδη (Δημοτικός Σύμβουλος) σχετικά με την ετοιμότητα της πόλης ν'αντιμετωπίσει παρόμοια φαινόμενα. Ο κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ανέφερε σχετικά: ''Στις 27/4/18 πραγματοποιήθηκε τοπικό συντονιστικό όργανο σχετικά με την πρόληψη πυρκαγιών. Υπάρχουν δημοσιευμένα σχέδια πυροπροστασίας από το τοπικό και το περιφερειακό συντονιστικό όργανο και έχουν ελεγχθεί όλες οι υποδομές. Επίσης υπάρχει άψογη συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία ενώ  έχει αποσταλεί  αίτημα στην κυβέρνηση για επιπλέον χρηματοδότησης του Δασαρχείου και του Πυροσβεστικού Σώματος''. Σημαντικό είναι ν'αναφέρουμε τη δήλωση της κ. Μαρίας Παπαιωάννου (Δημοτική Σύμβουλος) για ''εθελοντική αιμοδοσία στο τοπικό νοσοκομείο, τις πρωινές ώρες,'' καθώς και την ανακοίνωση του κ. Λεωνίδα Ακριβόπουλου (Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας) για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, στο Χώρο Τεχνών για τις επόμενες τρεις μέρες.

Σχετικά με το πρόσφατο συλλαλητήριο υπέρ της Μακεδονίας και την συνακόλουθη ανακοίνωση του Μητροπολίτη Βεροίας, ο κ.Νικόλαος Μπέκης (επικεφ. Παρατ.Ενεργοί Πολίτες) ''συμβούλεψε'' το Δήμαρχο να ''είναι πιο προσεκτικός και καλύτερα ενημερωμένος για τις εκδηλώσεις που τον καλούν να παραβρίσκεται, καθώς το αξίωμα του Δημάρχου έχει κύρος και δεν είναι ανάγκη αυτό το κύρος να εξαντλείται σε αμφιλεγόμενες εκδηλώσεις'', εννοώντας τον αγιασμό του 2016 στην Δοβρά για την "Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση". Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της παράταξης ''Προτεραιότητα στο Δημότη'' κ.Αντώνιος Μάρκουλης, κάλεσε το Δήμαρχο Βέροιας ''να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με το ποιος ήταν ο διοργανωτής του συλλαλητηρίου''. Η απάντηση του Δημάρχου κ. Κων/νου Βοργιατζίδη  ήταν η εξής: ''Ο Δήμος δεν ήταν διοργανωτής απλά παραχώρησε την εξέδρα της εκδήλωσης.''

Ο Δήμαρχος Βέροιας αναφέρθηκε και στην προβλεπόμενη τοποθέτηση 30 επιπλέον σταθμών διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, γεγονός που απέφερε τις έντονες αντιδράσεις της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Γκιουλέκας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο