Η Ημαθία τιμώμενη Π.Ε. στο 16ο πανευρωπαϊκό συνέδριο γαστρονομίας, οίνου και τουρισμού στο «Ζάππειο» (19-21/10)


ΔΤ από Π.Ε. Ημαθίας: Η Ημαθία  θα είναι τιμώμενη περιφερειακή ενότητα, στο 16ο πανευρωπαϊκό συνέδριο γαστρονομίας, οίνου και τουρισμού, το οποίο θα διεξαχθεί  στο «Ζάππειο» Μέγαρο, από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2018. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας θα συμμετάσχει, ως οργανωτικό μέλος, σε αυτή την πανευρωπαϊκής εμβέλειας προσπάθεια, η οποία στοχεύει στην διασύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγικής διαδικασίας με την κατανάλωση.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του συνεδρίου, θα προβληθούν τα τοπικά προϊόντα και ο γαστρονομικός πολιτισμός και ο τουριστικός πλούτος της περιοχής μας. Την προσπάθεια προβολής της Ημαθίας συνδράμουν η ΠΚΜ, οι δήμοι της περιφερειακής μας ενότητας, το Επιμελητήριο, η ΑΝ.ΗΜΑ και η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας.

 Η μεγάλη αυτή διοργάνωση παρουσιάστηκε την Πέμπτη 30η Αυγούστου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, από την Mact Media Group και την Acropolis chef club of Attica, που έχουν αναλάβει την διοργάνωση της.

Την πρόταση γαστρονομικής, πολιτισμικής και τουριστικής προβολής της Περιφερειακής μας Ενότητας, ως συνέχεια της περσινής, άκρως επιτυχημένης διοργάνωσης του Imathia Quality στον ίδιο χώρο του «Ζαππείου», πραγματοποίησε, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ο ειδικός συνεργάτης του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας  Κώστα Καλαϊτζίδη, Νίκος Τσούντας.

Ο κ. αντιπεριφερειάρχης για αυτή την, αναβαθμισμένη συμμετοχή της Ημαθίας, σε μια προσπάθεια στοχευμένης τουριστικής προβολής της περιοχής μας, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πλέον, δήλωσε τα εξής: «Με εχέγγυο το Imathia Quality 2017, προχωράμε και φέτος συλλογικά, σε μια πολλαπλάσιας εμβέλειας προσπάθεια, στην οποία η Ημαθία θα είναι η τιμώμενη περιφερειακή ενότητα της χώρας μας. Ευχαριστώ θερμά τον περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα, που πάντα στέκεται στο πλευρό των Ημαθιωτών, τους δημάρχους μας, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, της ΑΝ.ΗΜΑ και της Ένωσης Ξενοδόχων. Είμαι βέβαιος ότι και φέτος, σε μια πολύ πιο απαιτητική προσπάθεια, θα δώσουμε στους ειδικούς του χώρου της πανευρωπαϊκός γαστρονομίας, την Ημαθία των γεύσεων, του οίνου,  του πολιτισμού και της φιλοξενίας»

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο