Στον Αγ. Γεώργιο η προτελευταία μέρα του 3ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δ. Βέροιας - Ολοκληρώνεται σήμερα (26/8) στην πλ. Ωρολογίου


Εντυπωσιακή ήταν και η τέταρτη ημέρα του 3ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του δήμου Βέροιας. Το σκηνικό μεταφέρθηκε στον Άγιο Γεώργιο, στον αύλειο χώρο του σχολείου και το πρόγραμμα της βραδιάς ξεκίνησε με τα τρία συγκοτήματα από το εξωτερικό.

Την αυλαία άνοιξε το συγκρότημα "ZALKA- BOLYAI DANCE ENSEMBLE" από την Βουδαπέστη. Οι Ούγγροι στην τρίτη και τελευταία τους εμφάνιση στο φεστιβάλ, παρουσίασαν στον Άγιο Γεώργιο τις χορογραφίες που χόρεψαν στα Παλατίτσια και στον Προμηθέα αλλά στο τέλος είχαν μια έκπληξη. Για να ευχαριστήσουν τους διοργανωτές για την φιλοξενία και για να δείξουν την αγάπη τους, χόρεψαν συρτάκι. 

Ακολούθησε το συγκρότημα "Arsenal" από το Καζανλάκ της Βουλγαρίας. Το νεανικό σχήμα παρουσίασε την πρωτότυπη χορογραφία και αυτή την φορά την ολοκλήρωσε χωρίς...απρόοπτα. Το συγκρότημα από την Βουλγαρία θα εμφανιστεί και την Κυριακή στην Βέροια, στην πλατεία Ωρολογίου. 

Τρίτο στην σειρά ήταν το παραδοσιακό μουσικό σύνολο «ERA» από το Ούζιτσε της Σερβίας. Οι Σέρβοι, παρουσίασαν διαφορετική χορογραφία από αυτήν που χόρεψαν στα Παλατίτσια και χειροκροτήθηκαν.

Το έθιμο του γάμου και τους χορούς που χορεύονται στην μεταφορά του νυφικού και της προίκας στην περιοχή του Παναχαϊκού όρους, παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σουλίου Πατρών "Η Πρόοδος". Οι Σουλιώτες ήταν παραστατικοί ενώ έπεσαν και ορισμένες μπαλωθιές με όπλο εποχής.

Από τους τοπικούς συλλόγους, πρώτος βγήκε ο σύλλογος της Αγίας Μαρίνας που χόρεψε χορούς από την Μακεδονία, ακολούθησε ο σύλλογος του Τριλόφου με χορούς της Μακεδονίας αλλά και βλάχικους χορούς, ενώ την βραδιά έκλεισαν οι σύλλογοι Αγίου Γεωργίου και Πατρίδας. Οι δύο σύλλογοι παρουσίασαν κοινό ποντιακό πρόγραμμα.

Το πενθήμερο φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή, στην Πλατεία Ωρολογίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 ΒΕΡΟΙΑ - 8μμ (Πλατεία ωρολογίου)

1. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ "ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΑΤΕΙΝΟΣ"
2. ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
3. ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
4. ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΒΕΡΟΙΑΣ
5. ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
6. ΧΩΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
7. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ "ARSENAL" ΚΑΖΑΝΛΑΚ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
8. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ «ERA» ΟΥΖΙΤΖΕ, ΣΕΡΒΙΑ

Πηγή: pliroforiodotis.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο