Απολογισμός ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας για την περιοδεία της παράστασης «Εις τους πέντε δρόμους»


Μετά από τη μεγάλη επιτυχία της παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας «Εις τους πέντε δρόμους!» το Καλοκαίρι 2017,
η παράσταση έκανε περιοδεία και το Καλοκαίρι 2018, στις γειτονιές της Βέροιας και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου με την παράσταση «Εις τους πέντε δρόμους» της Λένας Πετροπούλου και στις  13 Σεπτεμβρίου έκλεισε ο κύκλος των των είκοσι συνολικά παραστάσεων για το 2017 – 2018.
 
Φέτος στην πόλη της Βέροιας δόθηκαν τρεις παραστάσεις: στην Παλιά Εβραϊκή Συνοικία, στην αυλή του 1ου ΓΕΛ (Πανόραμα) και στην πλατεία Δημαρχείου. Στις τοπικές κοινότητες επτά παραστάσεις: στη Συκιά (στο προαύλιο του Σχολείου), στους Γεωργιανούς (στον προαύλιο χώρο εκδηλώσεων, δίπλα στην εκκλησία), στην Αγία Βαρβάρα (στην πλατεία δίπλα στην εκκλησία), στη Νέα Νικομήδεια ((στον προαύλιο χώρο εκδηλώσεων), στην Κουλούρα (στην πλατεία), στον Τριπόταμο (στο προαύλιο του Σχολείου) και στη Φυτειά (στην πλατεία).

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  αισθάνεται  ικανοποιημένο, γιατί η θεατρική του πρόταση, η πρωτοβουλία του να βρεθεί  κοντά  και στους συνδημότες, που κατοικούν στο κέντρο και στην περιφέρεια του Δήμου, να ομορφύνει και να κάνει  ενδιαφέροντα τα απόβραδά τους, στέφτηκε με επιτυχία. Εκαντοντάδες συμπολιτών παρακολούθησαν με εξαιρετικό  ενδιαφέρον μια παράσταση αυθεντικά λαϊκή, ερμηνευμένη από εξαιρετικούς καλλιτέχνες, που ταξίδεψαν το κοινό σε αλλοτινές εποχές ενθουσιάζοντας, συγκινώντας, ψυχαγωγώντας και ξεσηκώνοντάς το κατά τη διάρκεια της παράστασης, σε μια διαδραστική συμμετοχή, στη μέθεξη της θεατρικής δράσης, σε κάθε φάση της εξέλιξης του έργου…

Για την παρακολούθηση των παραστάσεων δεν υπήρχε εισιτήριο, ωστόσο όποιος πολίτης το επιθυμούσε, το μπορούσε και το επέλεγε, έφερνε τρόφιμα  μακράς διάρκειας, τα οποία παρέδιδαν οι πολίτες,  σε κάθε παράσταση, σε  κλιμάκιο εργαζομένων του Δήμου Βέροιας (που ζητήσαμε να παρευρίσκεται), το οποίο την επομένη καταμετρούσε και τακτοποιούσε στους χώρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας  τα προσφερόμενα είδη, για να αποδοθούν κατά το πρόγραμμα του ΚΑΠΑ στους ωφελούμενους συνδημότες μας. Συλλέχτηκαν  εκατοντάδες τυποποιημένα είδη και τρόφιμα μακράς διάρκειας !

Πράξεις πολιτισμού, πράξεις έμπρακτης έκφρασης αλληλεγγύης, «χειραψίες …» βαθιά ανθρώπινες! Στο όνομα των ωφελούμενων του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου, απευθύνουμε μεγάλες ευχαριστίες  σε όσους γενναιόδωρα συνεισέφεραν  στους αδύναμους συνδημότες μας!
Η περιοδεία της παράστασης «Εις τους πέντε δρόμους» στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα, σχεδιασμού και υλοποίησης, χάρη στην αγαστή μας συνεργασία  με τους προέδρους  των Δημοτικών Κοινοτήτων Βέροιας, Μακροχωρίου, των Τοπικών Κοινοτήτων Συκιάς, Γεωργιανών, Αγίας Βαρβάρας, Νέας Νικομήδειας, Κουλούρας, Τριπόταμου, Φυτειάς και των Πολιτιστικών Συλλόγων:  Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Συκιάς «Βάντα», Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων «Αγίας Βαρβάρας», Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου «Αριστοτέλης», «Μακεδόνων Γαία», Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Τριποτάμου, Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φυτειάς και του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκόπετρας.   
 
Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή ήταν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Εθελοντισμού και Ποιότητας Ζωής, η Αντιδημαρχία Τεχνικής Υπηρεσίας, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, η Αντιδημαρχία Παιδείας καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βέροιας. Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους στις αντιδημαρχίες, όπως επίσης και τους διευθυντές των σχολείων, που μας φιλοξένησαν με διάθεση κι αγάπη. 

Η διοίκηση και το προσωπικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας για ακόμη μια φορά κατέληξε ότι: «Ο πιο αποδοτικός δρόμος είναι αυτός, που τον κάνεις με συνεργασίες» και αυτό έχει ως οδηγό του.
 Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο