ΚΥ Βέροιας: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών – Πάρε μέρος στην αλυσίδα - Γίνε και εσύ δότης


ΔΤ από Κέντρο Υγείας Βέροιας: Γνωρίζετε ότι μπορείτε να Χαρίσετε Ζωή σ’ έναν ασθενή με λευχαιμία, απλά δίνοντας αίμα; 

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να γραφτείτε ως εθελοντές δότες μυελού των οστών, απλά δίνοντας σάλιο; Γνωρίζετε πόσοι συνάνθρωποί μας με λευχαιμία, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, αγωνιούν καθημερινά προσπαθώντας να βρουν ένα συμβατό εθελοντή δότη; 

Κάθε χρόνο, για χιλιάδες ασθενείς μοναδική ελπίδα αποτελεί η εύρεση ενός συμβατού εθελοντή δότη που θα τους χαρίσει ζωή. Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, την ημέρα που όλοι μαζί λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε περισσότερους από  32. 000. 000  εθελοντές δότες μυελού των οστών παγκοσμίως που δηλώνουν διατεθειμένοι να βοηθήσουν το συνάνθρωπο τους, ώστε μια μέρα να γίνει η λευχαιμία παρελθόν! 

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών έχει καθιερωθεί από τη  Διεθνή Ένωση Δοτών Μυελού των Οστών WMDA (World Marrow Donor Association)ως το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Την ημέρα αυτή θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους, να δείξουμε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου, να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ενημερωθεί και να γίνει καθένας από εμάς μέρος αυτής της αλυσίδας ζωής που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Το ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε Ζωή» είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών που μέσω της εκτεταμένης δικτύωσης του (>85 συνεργαζόμενοι «κόμβοι προσέλκυσης») εγγράφει δότες από όλη την Ελλάδα (>1.500 δότες/ μήνα) και έχει αναπτύξει τις αναγκαίες δομές ώστε να διαχειρίζεται αποτελεσματικά, και προς όφελος των ασθενών παγκοσμίως, τόσο το δικό του μητρώο (>55.000 δότες) όσο και το εθνικό μητρώο. Το ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε Ζωή» σήμερα προσφέρει μοσχεύματα σε ασθενείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (2018: >84 δότες «Χάρισαν Ζωή»). Πολλοί από αυτούς τους ασθενείς θα έχουν ελπίδα ζωής αν βρουν συμβατό δότη για να κάνουν μεταμόσχευση μυελού των οστών. 

Το Κέντρο Υγείας Βέροιας σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών  ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του WMDA διοργανώνει, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (ΕΑΕ) στη Βέροια,  δράση ενημέρωσης  και  ευαισθητοποίησης  για  την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών με σύνθημα «Πάρε μέρος στην αλυσίδα - Γίνε και εσύ δότης».

Περισσότερες πληροφορίες: 

Πιο συγκεκριμένα,  το Κέντρο Υγείας Βέροιας  γιορτάζοντας  την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, προκειμένου να ενημερώσει  και να ευαισθητοποιήσει  τους πολίτες σχετικά µε το πώς µπορούν να γίνουν εθελοντές δότες  διοργανώνει δράση ενημέρωσης στον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης   (στη διασταύρωση των οδών Ιπποκράτους  και Προφήτου Ηλία) το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου (από τις 10:00 έως τις 13:00).

Την  εκδήλωση θα πλαισιώσουν η παιδική χορωδία Νάουσας ”Canto Α Τempo” και η Χορωδιακή Ομάδα Ενηλίκων ’’mammaCanto” της μαέστρου Δήμητρας Μητρέντση. Επίσης, στην εκδήλωση θα συμμετέχει  και ο Σύλλόγος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

Kάντε, λοιπόν, κάτι μοναδικό σήμερα: 
Εγγραφείτε ως εθελοντές δότες μυελού των οστών και ίσως να σώσετε τη ζωή ενός ασθενούς με καρκίνο. Η δωρεά γίνεται μέσω αίματος (λευκαφαίρεση) και μόνο αν βρεθείτε συμβατοί με ασθενή. Είναι ακίνδυνο,  ανώδυνο & σώζεις μία ζωή.

- ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή», www.xarisezoi.gr 
- World Marrow Donor Association:  www.wmda.org, www.worldmarrowdonorday.org

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο