Συνέντευξη του Ε.Κ. Βέροιας για το "κλαμπ των κυνηγημένων" εργοδοτών και τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ


Μεγάλος θόρυβος προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι στη Βέροια υπήρχε ομάδα εργοδοτών που στοχοποιούσαν εργαζομένους που τολμούσαν να διεκδικούσαν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. 

Για το θέμα μίλησε το πρωί της Παρασκευής (7/9/2018) ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας Δημήτρης Ταχματζίδης, σε συνέντευξη Τύπου στα γραφείου του Κέντρου, παρουσία και του αντιπροέδρου του Ε.Κ. και προέδρου του Σωματείου Οικοδόμων Βασίλη Αδάμου και της επιστημονικής συνεργάτιδας του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ, Στέλλας Μπαρμπαρούση.

Όπως είπε ο κ. Ταχματζίδης, σε ομάδα στο fb συγκεντρώθηκαν περί τους 200 - 250 εργοδότες, με σκοπό να ανταλλάσσουν πληροφορίες για ζητήματα που τους αφορούν. Ωστόσο, μεταξύ των θεμάτων, υπήρχαν και ονόματα εργαζομένων που διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους, με σκοπό να "προστατέψουν" τους συναδέρφους τους από τους... απαιτητικούς εργαζόμενους. 

Για το θέμα έχει επιληφθεί και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξαν ποινικά κολάσιμες πράξεις, παραβίαση προσωπικών δεδομένων κ.α. 

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε αρχικά η δημοσκόπηση για λογαριασμό της ΓΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε αρχές Σεπτέμβρη, ενώ έγινε αναφορά και στις υπηρεσίες που προσφέρει το παράρτημα του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ στη Βέροια. 

Τέλος, τα μέλη του Εργατικού Κέντρου απηύθυναν κάλεσμα προς τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη.

Όλη η συνέντευξη στο βίντεο του Verianet.gr:



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο