Απεργούν την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 οι Δικαστικοί Υπάλληλοι της Ελλάδας


Σε 24ωρη κλαδική απεργία θα προχωρήσουν την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 218 οι δικαστικοί υπάλληλοι όλης της χώρας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν και δίκες εκείνη την ημέρα (εκτός κι αν κατά τόπους υπάρχουν υπάλληλοι που δεν συμμετάσχουν στην απεργία). 

Γενικό αίτημα των δικαστικών υπαλλήλων είναι η επίλυση ή τη δρομολόγηση λύσεων στα προβλήματα που έχουν άμεση ή/και έμμεση σχέση με τις οξυμένες, ειδικές και ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας τους και στην σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύεται παρακάτω αναφέρονται αναλυτικά. 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Συναδέλφισσα/Συνάδελφε,

Η διαδικασία των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια τελείωσε χθες… Από σήμερα μπαίνουμε δυναμικά στην υλοποίηση της προειδοποιητικής κλαδικής απεργίας μας την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου
2018. Κλαδική απεργία την οποία αποφασίσαμε ομόφωνα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ της 27ης Σεπτεμβρίου 2018.

Με ΓΕΝΙΚΟ αίτημα την επίλυση ή τη δρομολόγηση λύσεων στα προβλήματα που έχουν άμεση ή/και έμμεση σχέση με τις οξυμένες, ειδικές και ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας μας, και ειδικότερα διεκδικούμε:

1. α) Την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης από όλες τις προκηρύξεις και πηγές (ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ), οι οποίες καθυστερούν απαράδεκτα για πολύ πολύ καιρό, ιδιαίτερα οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ (προκηρύξεις 1Κ, 8Κ και 2Κ/2017), οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν… αύριο κιόλας!
β) Την άμεση έκδοση υπουργικής απόφασης για την ανακατανομή των οργανικών θέσεων.
γ) Την επιτάχυνση των διαδικασιών επιμόρφωσης.
δ) Την επέκταση των υποδομών σε όλη τη χώρα (μηχανοργάνωση, ηχογράφηση-αποηχογράφηση και στα ποινικά κ.α.).
ε) Την άμεση έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την επαναλειτουργία του Λογαριασμού Αλληλεγγύης που έχει έσοδα από την αμοιβή των (Δικαστικών Υπαλλήλων, κ.α.) Γραμματέων Διαιτησιών, για την οικονομική ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν
σοβαρά προβλήματα υγείας. 

2. Οικονομικά αιτήματα – έμπρακτη αναγνώριση των οξυμένων, ειδικών και ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας:
(α) Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών εργασίας (αντίστοιχο με των Δικαστικών Λειτουργών…), στο ύψος που ήταν πριν καταργηθεί ή έστω και κατά το ήμισυ στην αρχή, ακόμα και για οποιοδήποτε άλλο ποσό!
(β) Παρόμοια με αυτή των Εφοριακών ρύθμιση για να χορηγηθεί προσωπική διαφορά σε όσους διορίστηκαν από 1/11/2011.
(γ) Αύξηση του ποσού που θα εγγραφεί στον Κρατικό Προϋπολογισμό για το Υπουργείο μας, για υπερωρίες το 2019. Κάποτε ήταν 2.500.000€, ενώ πέρυσι ήταν 525.000 ΕΥΡΩ μόνο και σχεδιάζουν να είναι και φέτος 526.000€, με αποτέλεσμα να μην πληρώνεται ούτε η πραγματική υπερωριακή απασχόληση των δικαστικών υπαλλήλων, ούτε η υπεραπασχόληση φυσικά.
(δ) Έγκαιρη πληρωμή των οδοιπορικών για υποχρεωτικές μετακινήσεις των Δικαστικών Υπαλλήλων για εκτός τής έδρας τους υπηρεσιακούς λόγους.

Συναδέλφισσα/Συνάδελφε,
Ταυτόχρονα, θα γίνει επανεκτίμηση και σχεδιασμός των περαιτέρω δράσεων μας, σε συνέχεια και κλιμάκωση της κινητοποίησης αυτής, ανάλογα και με τις όποιες απαντήσεις λάβουμε από τον Υπουργό της Δικαιοσύνης και την Κυβέρνηση γενικότερα, ανάλογα τη συμμετοχή στην απεργία, τις τυχόν απόψεις των Συλλόγων και των συναδέλφων, ενόψει και του επικείμενου Συνεδρίου, πριν αλλά και μετά από αυτό...

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι, 
Δικαστικοί Υπάλληλοι της Γραμματείας των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της Χώρας, της Γενικής Επιτροπείας και των Διοικητικών Δικαστηρίων της Χώρας, του ΣτΕ, των Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων της Χώρας και των Κτηματολογικών Γραφείων Ρόδου, Κω και Λέρου, φυσικά μέλη και μη μέλη (δηλαδή ταμειακώς εντάξει ή όχι) των 66 Συλλόγων της Χώρας,
μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και Σύνεδροι των 66 Συλλόγων,

Σας καλούμε σε καθολική συμμετοχή στην μετά από αρκετά χρόνια πρώτη κλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ, στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018.

Για το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ

      Ο Πρόεδρος               Η Γενική Γραμματέας    
 Γιώργος Διαμάντης         Μαριάνθη Μισαηλίδου

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο