Αρχιερατικό Συλλείτουργο και εγκαίνια Αρχονταρικίου από τον Μητροπολίτη Βεροίας στα Κύμινα Θεσσαλονίκης


Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου το πρωί στο Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κυμίνων Θεσσαλονίκης (που υπάγεται στην Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας) τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιόππης κ. Δαµασκηνού, συλλειτουργούντων του Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο, του Αρχιεπισκόπου Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου, του Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και του Μητροπολίτου μας Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, ενώ στο Ιερό Βήμα συμπροσευχήθηκε και έλαβε μέρος στο μνημόσυνο ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του κατά σάρκα πατρός του Αγιοταφίτου Αρχιμανδίτου πατρός Ιερωνύμου Δελίογλου, ο οποίος κατάγεται από τα Κύμινα και διακονεί τα Πανάγια Προσκυνήματα, καθώς και το μνημόσυνο του αειμνήστου Δημάρχου Δέλτα Νικολάου Γιουτίκα.


Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων τίμησε τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού και επίκουρο καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαο Κόιο με το χρυσό μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας "για την προσφορά του στην εκκλησία, στην εκπαίδευση και στην πατρίδα μας", όπως ανέφερε. Ο κ. Κόιος ήταν ομιλητής στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στη Βέροια, στις 6 Ιουνίου του 2018.


Τέλος, ο Μητροπολίτης εγκαινίασε μαζί με τους Αρχιερείς και τους  Άρχοντες του τόπου το νέο Αρχονταρίκι της ενορίας, που δημιουργήθηκε με τις άοκνες προσπάθειες του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρήστου Αιγίδη και των συνεργατών του, τους οποίους και συνεχάρη για το έργο που επιτελούν.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο