Ο δημ. συμβ. Θεσσαλονίκης Χρ. Παπαστεργίου υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας με το ΚΙΝ.ΑΛ. - "Άδειασαν" τον Αγγ. Τόλκα


Ανατροπές και παρασκήνιο στην υποψηφιότητα του "εκλεκτού" του Κινήματος Αλλαγής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (6/10), κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Οργάνου Κ. Μακεδονίας του κόμματος. 

Σύμφωνα με την τελική απόφαση, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας επιλέχθηκε από το όργανο του ΚΙΝ.ΑΛ. ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, με τον συνδυασμό Μπουτάρη, Χρήστος Παπαστεργίου, ο οποίος είναι και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής, γιατρός στο επάγγελμα.

Πριν την επιλογή Παπαστεργίου συζητήθηκαν και άλλα ονόματα, όπως αυτό του πρώην υπουργού Γιάννη Μαγκριώτη και του πρώην υφυπουργού και πρώην βουλευτή Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ, Άγγελου Τόλκα, ο οποίος μάλιστα θεωρείτο ο επικρατέστερος. 

Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Μαγκριώτη με τον βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος είχε αναλάβει ρόλο συντονιστή εκ μέρους της Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με πληροφορίες  που επικαλείται η voria.gr, σε αυτή τη συνάντηση ο κ. Μαγκριώτης είπε πως ο ίδιος θα ενδιαφερόταν να είναι υποψήφιος αλλά τόνισε ότι η απόφαση δεν είναι φρόνιμο να ληφθεί τώρα, καθώς προηγουμένως θα πρέπει να γίνουν κινήσεις για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου σχήματος, πέρα από τα στενά όρια του ΚΙΝ.ΑΛ. Ωστόσο, ο κ. Κεγκέρογλου επέμενε πως η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί απόψε κι έτσι η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Μαγκριώτη δεν ετέθη ουσιαστικά προς συζήτηση. Μάλιστα ο πρώην υπουργός δεν παρέστη καν στη διαδικασία καθώς, εκτός των άλλων, δεν είναι και μέλος της περιφερειακής συνέλευσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της voria.gr, ο Άγγελος Τόλκας ο οποίος ήταν παρών, δήλωσε ότι τον ενδιέφερε η υποψηφιότητα για την Κεντρική Μακεδονία. Ανέφερε, μάλιστα, ότι του είχε γίνει πρόταση από τους κ. Όθωνα και Πρωτόπαπα, εκ μέρους της Φώφης Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ της thessnews.grαναφέρει ότι τα τοπικά στελέχη του κόμματος είχαν κληθεί για να εξετάσουν την καλύτερη υποψηφιότητα ανάμεσα στους Άγγελο Τόλκα και Γιάννη Μαγκριώτη και βρέθηκαν προ εκπλήξεως με το πρόσωπο του Χρήστου Παπαστεργίου τελικά να προκρίνεται. Επίσης, το ρεπορτάζ της thessnews.gr αναφέρει ότι, μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Άγγελος Τόλκας  απέσυρε (σσ ενοχλημένος) την πρόταση υποψηφιότητάς του, αντιδρώντας για την διαδικασία καθώς, όπως ισχυρίστηκε, όχι απλά του έγινε πρόταση κατά την διάρκεια της ΔΕΘ, αλλά την αποδέχτηκε πριν από 4 μέρες! 

Μετά από τις παραπάνω εξελίξεις και την πρόκριση ενός δημοτικού συμβούλου έναντι δύο πρώην υφυπουργών, αναμένεται η επικύρωση των υποψηφιοτήτων, αλλά κυρίως η αξιολόγηση αυτής της απόφασης, αρχικά από τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, αλλά, κυρίως, από το σύνολο των πολιτών, στις κάλπες της 26ης Μαΐου 2019.

Πληροφορίες από voria.gr και thessnews.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο