Ημαθία: Μαθητές πάνε στο σχολείο σε καρότσες αγροτικών - Απέναντι στην ανικανότητα της Πολιτείας δικαιολογείται η έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο;


Θέλοντας να καταδείξουν την οξύτητα του προβλήματος, θεωρούμε πως αναδεικνύουν και τις δικές τους απαράδεκτες ενέργειες, γονείς και κηδεμόνες από τα Πολλά Νερά του Δ. Νάουσας. 

Με  επιστολή στον Τύπο παραδέχονται δημοσίως πως, επειδή η Πολιτεία και οι εκπρόσωποί της είναι ανίκανοι να δώσουν λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, δέχονται να εκθέτουν σε κίνδυνο την ζωή των παιδιών, "φορτώνοντάς" τα σε καρότσες αγροτικών οχημάτων για να πάνε στο σχολείο τους. 

Μάλιστα, μιλούν για... τριτοκοσμικές καταστάσεις (όντως, έτσι είναι), που όμως οι ίδιοι εμπνεύστηκαν την ύπαρξή τους. 

Ναι, είναι απαράδεκτο που η Πολιτεία δεν έχει δώσει λύση. Απαράδεκτο, κατακριτέο και ντροπιαστικό. Αλλά το να εκθέτεις τα παιδιά σε κίνδυνο, με κανένα μέτρο ασφάλειας και κατά παράβαση του ΚΟΚ, απαλλάσσει τους "εμπνευστές" της ιδέας από τις δικές τους ευθύνες;

Αλήθεια, αν - θεός φυλάξοι - γίνει κάποιο ατύχημα, τι θα λένε οι γονείς; Ότι φταίνε οι αρμόδιοι που στίβαζαν τα παιδιά τους στις καρότσες; Και έστω ότι είναι έτσι, αυτό θα διορθώσει το - απευκταίο - κακό; 

Για να μην τρελαθούμε τελείως, η άποψή μας είναι ότι απέναντι στην ανικανότητα των αρμόδιων δεν μπορεί να ρισκάρεται καμιά παιδική ζωή. Όπως βρέθηκε ένα αγροτικό όχημα για να μεταφέρει τους μαθητές (7 μετρήσαμε στη φωτογραφία), δεν θα μπορούσαν να βρεθούν 2 οχήματα επιβατικά, για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, με ασφάλεια; Εκτός και αν η φωτογράφηση έγινε για λόγους... ευαισθητοποίησης, οπότε πάμε πάσο. 

Το δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ


Σε δελτίο Τύπου, λοιπόν, που απέστειλε στα ΜΜΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μαρίνας - Πολλών Νερών Μάριος Αργυρίου, γνωστοποιείται το γεγονός, αναγράφονται δηλώσεις και επισυνάπτονται οι φωτογραφίες που βλέπετε στην παρούσα ανάρτηση. 

Δημοσιεύουμε αυτούσια το δελτίο Τύπου και ευχόμαστε, μέχρι να δοθεί λύση στο θέμα της μεταφοράς (η οποία πρέπει να είναι άμεση), να σταματήσουν οι επιπόλαιες ενέργειες, από κάθε πλευρά:

Τριτοκοσμική είναι η εικόνα από τη μεταφορά μικρών μαθητών των Πολλών Νερών Νάουσας Ημαθίας, που για να έχουν πρόσβαση στο δημοτικό σχολείο, μεταφέρονται πάνω σε καρότσα. Πιο συγκεκριμένα,  το πρόβλημα της μεταφοράς αφορά μαθητές 5-11 ετών που διαμένουν στον οικισμό Πολλά Νερά και μέχρι στιγμής, το πρόβλημα της μεταφοράς τους στο δημοτικό σχολείο της Μαρίνας δεν έχει λυθεί, οπότε οι μαθητές διασχίζουν τα 5 χιλιόμετρα που τους χωρίζουν από το σχολείο τους πάνω στην καρότσα ενός αγροτικού.

"Ανίκανοι και επικίνδυνοι έχουν αποδειχθεί αυτοί που κάθονται στα γραφεία τους και δεν μπορούν να βρούνε μια λύση στο θέμα τις μεταφοράς και ότι θα συνεχίσουν με πολύ πιο δραστικές αποφάσεις μέχρι να λυθεί το θέμα των μεταφορών" δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μαρίνας – Πολλών Νερών – Γιαννακοχωρίου  Αργυρίου Μάριος εκπροσωπώντας τους γονείς.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο