Ο κόμης George Windsor στον Δήμαρχο Βέροιας


Δελτίο Τύπου από τον Δ. Βέροιας: Μια ιδιαίτερη επίσκεψη δέχτηκε το πρωί της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου 2018 ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, όπου είχε τη χαρά να υποδεχτεί στο Δημαρχείο το μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας, George Windsor, Κόμη του Σαιντ Άντριους και γιο του Δούκα του Κεντ, το Γενικό Γραμματέα της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, Νικόλα Αναγνωστόπουλο και το μέλος της Κοινότητας Κωνσταντινουπολιτών Λονδίνου, Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο

Τους επισκέπτες συνόδευε ο Βεροιώτης Δικηγόρος, Δημήτρης Τόλιος, ο οποίος οργάνωσε το πρόγραμμα της επίσκεψής τους στη Βέροια. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό και φιλικό κλίμα με τον κ. Βοργιαζίδη να ενημερώνει τους εκλεκτούς επισκέπτες για το ιστορικό παρελθόν και τα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής αλλά και για τις κυριότερες σημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη ενώ στο τέλος προσέφερε στον Κόμη του Σαιντ Άντριους μια αναμνηστική πλακέτα για τα 100 χρόνια λειτουργίας του Δήμου Βέροιας. 

Από την πλευρά τους οι επισκέπτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το μνημειακό πλούτο της Βέροιας, μένοντας έκπληκτοι από το σημαντικό αριθμό Βυζαντινών ναών της πόλης αλλά και την ιστορική αξία μνημείων όπως, μεταξύ άλλων,  η Εκκλησία της Αναστάσεως του Χριστού, ο Παλαιός Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου και το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στη Βεργίνα που είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μετά τη συνάντησή τους με το Δήμαρχο Βέροιας. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο