«Όσα παίρνει ο άνεμος. Γυναικεία επιθυμία και κάλος στην ελληνιστική ρωμαϊκή Βέροια», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας (22/10)


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο της πανελλήνιας επικοινωνιακής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018 «Πνοές Ανέμων», θα πραγματοποιήσει και την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, με ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό, την θεματική περιήγηση: «Όσα παίρνει ο άνεμος. Γυναικεία επιθυμία και κάλος στην ελληνιστική ρωμαϊκή Βέροια».

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20:00. Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας

«…όπου με διαταγή του Δία ο Ερμής σκίζει τους αιθέρες και κατευθύνεται προς την Καρχηδόνα για να πείσει τον Αινεία να ακολουθήσει τις Μοίρες και να χτίσει στην Ιταλία τη νέα Τροία (Ρώμη), αντί να γίνεται δούλος και σύζυγος μιας ξένης (Διδώ) και τον καλεί να αποκηρύξει τον έρωτα μιας γυναίκας για το μεγαλείο της τύχης…»
Βιργίλιος, Αινειάδα, Βιβλίο 4ο, 172-278

«…η γυναίκα είναι άστατη σαν φτερό στον άνεμο…»
Giuseppe Verdi, Rigoletto (1851), "La donna è mobile"

Υπό το ανδρικό βλέμμα, που προσλαμβάνει ως ευμετάβλητο σαν το άνεμο τον γυναικείο κόσμο εν γένει, η δράση θα παρουσιάσει τα σταθερά και αναλλοίωτα χαρακτηριστικά της ομορφιάς της γυναικείας ταυτότητας.

Υπεύθυνος εκδήλωσης: κ. Ιωάννης Γραικός

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο