ex-Αιρετικά: Ποιον θα ψήφιζες για Δήμαρχο Βέροιας;


Όταν ασχολείσαι με τα κοινά χρόνια, κυρίως ως εξωτερικός παρατηρητής και όχι ως άμεσα εμπλεκόμενος, όπως συμβαίνει με τους δημοσιογράφους, είναι - πιστέψτε με - πολύ δύσκολο να πιστέψεις ή να εμπιστευθείς έναν υποψήφιο και ακόμα πιο δύσκολο να πας στην κάλπη και να ασκήσεις το Δημοκρατικό σου δικαίωμα...

Συζητώντας με έναν φίλο τις προάλλες, μου έκανε μια απλή ερώτηση: Εσύ που γνωρίζεις καλά πρόσωπα και καταστάσεις, τι θα ψήφιζες στις δημοτικές εκλογές της Βέροιας, αν είχαμε την Κυριακή εκλογές; Για το καλό του Δήμου, για το καλό των παιδιών σου. 

Ένα ερώτημα απλό θεωρητικά, με φαινομενικά εξίσου απλή απάντηση, ειδικά για έναν άνθρωπο που ξέρει το... κάτι παραπάνω λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησης με τα δημοτικά πράγματα, τα τελευταία 13 - σχεδόν - χρόνια.

Και όμως... Η απάντηση είναι τόσο, μα τόσο δύσκολη! Όσο πιο καλά ξέρεις τα "πρόσωπα και καταστάσεις", τόσο πιο σχολαστικά καλείσαι να αποφασίσεις. Το "καλό παιδί", ο "ικανός και επιτυχημένος", ο "εργατικός", ο "οραματιστής", ο "αποτελεσματικός" για τους άλλους, για σένα είναι ο πολιτικός που ξέρεις τις αδυναμίες και τα λάθη του, τα κολλήματα, τα δήθεν του, το "πίσω από τα φώτα". 

Κάποιοι, με τον καιρό, αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο, άλλοι εξακολουθούν να έχουν το πολιτικό προσωπείο. Άλλοι αποδεικνύεται πως ήταν ακριβώς αυτό που έδειχναν, άλλοι άλλο ήταν, αλλά έγιναν τελικά "μία από τα ίδια". 

Άλλοι πολιτεύθηκαν για την δόξα, άλλοι για το χρήμα, άλλοι για την δόξα και το χρήμα και κάποιοι (ίσως) για το καλό της πόλης, χωρίς υστερόβουλες σκέψεις. 

Αλήθεια, έχοντας την "πολυτέλεια" να γνωρίζεις πολλά από τα παραπάνω και έχοντας αποδομήσει κάθε επίπλαστη εικόνα, πόσο εύκολο είναι τελικά να ψηφίσεις, με βάση - και μόνο με αυτό - το δικό σου κριτήριο, που διαμορφώθηκε όλα αυτά τα χρόνια που τους "διαβάζεις"; Δύσκολο σας λέω...

Υ.Γ.: Είτε ως ψηφοφόροι, είτε ως υποψήφιοι σύμβουλοι, μία μικρή συμβουλή: Κρατάτε πάντα μικρό καλάθι. Συνήθως η... κερασιά δεν έχει πολλά κεράσια!


ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο