Αυτά είναι τα νησιά των Κυκλάδων που δεν έχεις ξανά ακούσει


Διάσπαρτα στο Αιγαίο πέλαγος, τα απομακρυσμένα βορειοανατολικά νησιά του Αιγαίου είναι μάλλον το μυστικό της Ελλάδας. Με εκπληκτική ομορφιά και πρακτικά ανέγγιχτο από τον μαζικό τουρισμό, αυτά τα δυσπρόσιτα νησιά προσφέρουν στους επισκέπτες μια γεύση στην αυθεντική καρδιά της Ελλάδας και θα σας μαγέψουν με τη μυθολογική τους ιστορία.

Τα νησιά του Αιγαίου είναι τα νησιά που βρίσκονται στο Αιγαίο Πέλαγος. Τα νησιά αρχικά αναφέρονται ως «Αρχιπέλαγος». Εκατομμύρια τουρίστες πλέουν κάθε χρόνο στο Αιγαίο για να γνωρίσουν τα όμορφα νησιά του γύρω. Τα νησιά φέρουν τα ίδια ονόματα με τις κύριες πόλεις τους. Αυτές είναι οι πιο όμορφες πόλεις στα νησιά του Αιγαίου.

Πιπέρι Αλοννήσου

Το Πιπέρι είναι ένα μικρό νησί του Αιγαίου, γνωστό για την εκπληκτική χλωρίδα και πανίδα του. Οι ακτές του νησιού είναι γεμάτες με βράχια και τα πευκοδάση κυριαρχούν στη βλάστηση. Υπάρχουν πάνω από 33 είδη πουλιών που καλούν το νησί σπίτι. Το πιο δημοφιλές είδος του πουλιού είναι ο γεράνι της Ελεονόρας. Επίσης αποτελεί το καταφύγιο της μεσογειακής φώκιας και η είσοδος δεν επιτρέπεται χωρίς άδεια.

Αλόννησος

Η Αλόννησος είναι μέρος των Σποράδων και ένα από τα πιο γραφικά νησιά του Αιγαίου. Η Αλόννησος αρχικά ονομάστηκε Λιαδρόμα πριν αλλάξει το όνομα στο σημερινό της όνομα. Η πόλη που φέρει το ίδιο όνομα με το νησί είναι γνωστή για τη γεωργία. Υπάρχει ένα δίκτυο πεύκων που διακοσμούν ολόκληρο το τοπίο. Το νησί έχει πολλές παραλίες με βότσαλα και κάποιες τοποθεσίες που ελκύουν και φιλοξενούν πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο. Επίσης μη ξεχάσετε να απολαύσετε ένα από τα υπέροχα κόκκινα κρασιά που θα βρείτε στην περιοχή!

Σκύρος

Ο θρύλος λέει ότι η Σκύρος ήταν ο τόπος όπου ο Αχιλλέας έφυγε για τη μάχη της Τροίας. Για να αποδείξει αυτό το γεγονός, υπάρχει ένας μικρός κόλπος κοντά στο νησί που ονομάζεται «Αχίλλι», αυτή η περιοχή είναι ένα τουριστικό αξιοθέατο. Το γοητευτικό νησί και η πόλη του έχουν μερικά πολύ όμορφα σημεία. Μερικά από αυτά είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σκύρου και το Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάιτς. Αυτό το νησί είναι ιδανικό για ταξιδιώτες που τους αρέσει να απολαμβάνουν αξιοθέατα και όσο έχει να τους προσφέρει η φύση. Υπάρχουν πολυάριθμοι καταπράσινοι λόφοι και απομονωμένες παραλίες που θα αγαπήσετε.

Σκιάθος

Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του Αιγαίου Πελάγους και είναι ένα μικροσκοπικό νησί που ονομάζεται, ο παράδεισος του Αιγαίου. Η πόλη της Σκιάθου έχει αρκετούς χώρους για εξερεύνηση. Ορισμένες από αυτές τις τοποθεσίες περιλαμβάνουν την εκκλησία της Παναγίας της Λιμνιάς, τον Μητροπολιτικός Ναός των Τριών Ιεραρχών και τη χερσόνησο Μπούρτζι. Η παραλία Κουκουναριές του νησιού έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Το νησί έχει μια μεγάλη συλλογή από πεύκα που κάνουν το τοπίο πολύ μυστικιστικό.

Σκόπελος

Η Σκόπελος είναι ένα νησί που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του Αιγαίου και ήταν γνωστό για την ομορφιά του. Ένας αρχαίος μυκηναϊκός τάφος ανακαλύφθηκε εκεί, σε έναν αρχαιολογικό χώρο στο νησί. Η Σκόπελος διαμορφώνεται με τη μορφή σαξόφωνο και είναι γνωστό ως ένα από τα πιο πράσινα νησιά του Αιγαίου. Υπάρχουν πάνω από 360 εκκλησίες στην πόλη της Σκοπέλου. Για την απέραντη ομορφιά της, στη πόλη απονεμήθηκε ο τίτλος «Παραδοσιακός Οικισμός Εξαιρετικής Ομορφιάς». Η πόλη είναι γοητευτική και πολύ ήρεμη. Εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων.


Επομένως, μη χάνετε χρόνο κλείστε από τώρα τις καλοκαιρινές σας διακοπές επιλέγοντας ένα από τα παραπάνω νησιά. Επιλέξτε ένα καλό ταξιδιωτικό γραφείο που θα σας κατατοπίσει και θα σας τα κανονίσει όλα, για να είστε χαλαροί και να μην αγχώνεστε.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο