Επίσημη πρεμιέρα της ταινίας "Πολιορκία" στη Βέροια (7/2)


ΔΤ: Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ στο Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ στη Βέροια.

Θα παρευρεθεί ο Σκηνοθέτης της ταινίας Βασίλης Τσικάρας ο οποίος και θα προλογίσει την ταινία ενώ στο τέλος θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού. 

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας, κ. Παντελεήμων, ενώ παρόντες θα είναι εκπρόσωποι των αρχών της πόλης μας, καθώς και φορείς σωματείων και συλλόγων. 

¨ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ¨ η Ελληνική ιστορική ταινία με σημείο αναφοράς την Βέροια και την Νάουσα

Η νέα Ελληνική ταινία ‘Πολιορκία’ του Βασίλη Τσικάρα (Έξοδος 1926) στη μεγάλη οθόνη του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ Βέροιας.

Μια ιστορική ταινία που πρέπει να παρακολουθήσουμε όλοι.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το προσεχές διάστημα, προβάλλεται πανελλαδικά, και στον Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ στη Βέροια, η πολυαναμενόμενη Ελληνική ταινία «ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ»: Μία ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν στην Βέροια και στην Νάουσα.

Η «Πολιορκία», βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και δη στη μάχη της Μονής Δοβρά στη Βέροια, το Μάρτιο του 1822. Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται. Δύο αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού στο οχυρό Ρούπελ, το Μάρτιο του 1941, έχουν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες προκλήσεις λίγες μέρες πριν την επίθεση των Γερμανών.

Λίγα λόγια για το έργο: Μέσα στο πολεμικό – εχθρικό κλίμα της εποχής δύο οικογένειες συναντώνται στο μοναστήρι Μονής Δοβρά στη Βέροια προκειμένου να γίνει με μυστικότητα ένας γάμος. Αυτό όμως δεν περνάει απαρατήρητο. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών, πιάνουν στα χέρια τα όπλα και η Πολιορκία ξεκινά.  Μαζί της αρχίζουν επίσης, ένας αγώνας επιβίωσης κι ένας κύκλος αποκαλύψεων. Η ιστορία ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη, μέσα από την συζήτηση 2 αξιωματικών του ελληνικού στρατού, στο οχυρό Ρούπελ, τον Μάρτιο του 1941.

Η «Πολιορκία», αποτελεί μέρος της τριλογίας της Aratos Films για το 1821.  Υπενθυμίζουμε ότι η πολυσυζητημένη «Έξοδος 1826» του Βασίλη Τσικάρα, ήταν η πρώτη. Αποτέλεσε δε, την πρώτη ταινία με θέμα το 1821 μετά από 46 ολόκληρα χρόνια («Παπαφλέσσας», 1971). Το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής χαρακτήρισαν την ταινία «υψηλής ποιότητας», στο κομμάτι της ιστορικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής αρτιότητας.

Αναλυτική περιγραφή τις ταινίας θα βρείτε στο παρακάτω link: www.cinestar.gr

Οι προβολές της ταινίας θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στις 20.00 στην Βέροια στο ΚινηματοΘέατρο ΣΤΑΡ και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια μέρα, Πέμπτη  7 Φεβρουαρίου στις 20.00 θα παραβρεθεί ο σκηνοθέτης της ταινίας: κ.ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΚΑΡΑΣ, για την παρουσίαση της ταινίας, θα ακολουθήσει η γνωστή διαδικασία Q&A (ερωτήσεις - απαντήσεις), ενώ η τιμή για την συγκεκριμένη μέρα θα είναι μειωμένη στα 6€. 

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!

ΚινηματοΘέατρο ΣΤΑΡ Βέροιας
Τηλ: 2331022373
6937005253
Web: www.cinestar.gr
Email: cinestar@otenet.gr



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο