Ήλθε η ώρα (του Αργύρη Σακαλή)


Γράφει ο Αργύρης Σακαλής*: Είναι μια σημαντική απόφαση η συμμετοχή στα κοινά. Ειδικά σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όταν βλέπουμε την ανάγκη των δήμων σε χέρια, σε προσπάθεια, σε ιδέες. Αλλά και την ανάγκη στην αλήθεια. Στη σύγκρουση με το φθηνό και το τετριμμένο. Και στην επιστροφή στην απλότητα και στην ανιδιοτελή προσφορά.

Πηγαίες σκέψεις καταθέτω, με αφορμή ερεθίσματα ενεργοποίησής μου στα κοινά. Για να ενώσω κι εγώ τη δύναμή μου για την πόλη και τα χωριά μας. Αυτά που εδώ και χρόνια απαξιώνονται και σβήνουν μαζί με τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία, ενώ θα έπρεπε να είναι ο μεγάλος μας στόχος.

Όλα γίνανε νούμερα, κι ο Άνθρωπος ψάχνει να βρει τον ρόλο του πίσω απ’ αυτά.

Όμως, δεν είναι νούμερα η πηγαία αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Δεν είναι νούμερα η αυθόρμητη παρέμβαση στον δρόμο, στη γειτονιά. Και σίγουρα δεν είναι νούμερα η αλήθεια. Αυτή που δεν θα χαϊδέψει αυτιά, αλλά θα προκαλέσει τον προβληματισμό για το κοινό μας μέλλον. Η αλήθεια, που δεν θα έχει μόνο κριτική, αλλά πρώτα αυτοκριτική σκέψη και επιστροφή στα αυτονόητα: στην έκφραση της αγάπης προς τον τόπο και τους ανθρώπους του, μέσα από προσωπική δουλειά και συνεργασίες μεταξύ μας, που θα παραγάγουν αποτελέσματα προς όφελος των δημοτών.

Ας εμπνευστούμε λοιπόν από το παράδειγμα των παλιών, κι ας δουλέψουμε σκληρά να φτάσουμε τους καλύτερους από εμάς και να τους ξεπεράσουμε. Τολμηρά, θετικά, συμμετοχικά. Με ιδέες, προτάσεις και δουλειά για την ολοκλήρωσή τους. Ας πάψουμε να τα περιμένουμε όλα από τους άλλους. Ας πάψουμε μόνο να κρίνουμε, κι ας αποκτήσουμε ρόλο εκτός από λόγο. Ο τόπος μας μάς έχει ανάγκη. Ήλθε η ώρα να αντικρίσουμε κατάματα την ευθύνη μας απέναντι στα παιδιά μας.

* Ο Αργύρης Σακαλής είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό "Δράση με Γνώση" του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Ημαθίας και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Βέροιας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο