ex-Αιρετικά: Ο λόρδος, ο φιόγκος και ο κονιόρδος πολιτικός


Σήμερα φίλοι μου θα μιλήσουμε για τρεις κατηγορίες πολιτικών που πραγματικά λατρεύω... Τον υποψήφιο ή τον ήδη εκλεγμένο "λόρδο", τον "φιόγκο" και τον "κονιόρδο". 

Πριν αρχίσουμε, για να συνεννοούμαστε ρίξτε μια ματιά στους ορισμούς των λέξεων (σύμφωνα με λεξικά, αλλά και τον δικό μας ορισμό):

Λόρδος: Ο άνθρωπος που φέρεται ως ευγενής και γαλαζοαίματος, αλλά με κακέκτυπο τρόπο που καταλήγει να είναι γραφικός
Φιόγκος: Ο μαλθακός άνδρας με λεπτεπίλεπτη συμπεριφορά και με... σπουδές σε γαλλικά και πιάνο.
Κονιόρδος: Ο άνθρωπος που παριστάνει τον σπουδαίο (στο ντύσιμο, τη συμπεριφορά κ.ά.), τον μάγκα, και φέρεται με σνομπισμό.

Πάμε να δούμε μερικά παραδείγματα, με τους αντίστοιχους χαρακτήρες από το θέατρο σκιών, για καλύτερη κατανόηση...

- Ο "λόρδος" πολιτικός (αντιστοίχηση με τον δανδή, Σιορ Διονύση)  είναι συνήθως ο πιο αγαπητός στην παρέα, αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο, το περιφερειακό συμβούλιο ή στην Βουλή. Είναι ένα αγνό παιδί που το είπαν ότι αν βελτιώσει τον τρόπο που ντύνεται, ξυρίσει το μουστάκι, μάθει ολίγον από suvoir vivre και κάνει κανα δυο ραντεβού με τον συμπατριώτης μας τον Κώστα τον Ζαμπούνη, θα του ταιριάζει μόνο το "Μεγάλη Βρετανία" για να χωρέσει την αυτού... μεγαλειότητα! 

Δυστυχώς, η χρόνια συνήθεια δεν φεύγει (μεταξύ μας, γιατί να φύγει;), ωστόσο προσπαθεί και το αποτέλεσμα είναι ολίγον... γραφικό. 

- Ο "φιόγκος" πολιτικός (αντιστοίχηση με τον δουλικό Χατζηαβάτη) είναι πιο εύκολο να εντοπιστεί, καθώς τα παραδείγματα είναι πολλά. Είναι εκείνος ο καλός ανθρωπάκος, χωρίς "ψυχή" στην ομιλία του, που διακρίνεται σε δύο υποκατηγορίες: Στον τάχα ντελικάτο και ευαίσθητο και στον έχοντα εικόνα πιο.. μπρουτάλ, αλλά με τα σημάδια της... παντόφλας έντονα πάνω του.

Κοινό χαρακτηριστικό, η εικόνα του "φλώρου" και του δειλού.

- Ο "κονιόρδος" πολιτικός (αντιστοίχηση με τον... γόη Μορφωνιό) είναι πιο... πομπώδης! Με βαρύ άρωμα, ιδιαιτέρως φαντεζί ντύσιμο, μαλλί στην πένα και συνήθως... τζόβενο! Σημασία δεν έχει για αυτόν η πολιτική καθεαυτή, αλλά η γκλαμουριά και η δόξα που αυτή του προσφέρει. Οι κατακτήσεις στο γυναικείο φύλο δεν είναι αυτές που θα ήθελε βέβαια, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να τις παρουσιάζει "τσιμπώντας" τον αριθμό. 

Συνήθως, χαρακτηρίζεται ως "τενεκές", αλλά κατά τη δική του άποψη όλοι οι άλλοι απλά... τον ζηλεύουν!


Κοιτάξτε γύρω σας και κατατάξτε τους δικούς σας γνώριμους αναλόγως... 


ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο