ex-Αιρετικά: Το τερμάτισαν! Έκαναν το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας μέσο προπαγάνδας της διοικούσας παράταξης


Πήραμε λάθος το στρατί,
και μη ρωτάς πώς και γιατί,
στο αδιέξοδο βρεθήκαμε αυτό.
Ίσως να έφταιξες εσύ,
ίσως να έφταιξα εγώ,
ίσως της μοίρας μας να ήτανε γραφτό.

(Στίχοι: Αλέκος Καγιάντας. Μουσική: Γιώργος Ζαμπέτας. 
Πρώτη εκτέλεση: Βίκυ Μοσχολιού, δίσκος 45 στροφών, 1971).

Με το παραπάνω τραγούδι της αξέχαστης Βίκυς Μοσχολιού επέλεξα να επενδύσω... μουσικά το λάθος - κατά τη γνώμη μου - δρόμο που πήρε η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει (ή καταχραστεί) το δικαίωμα του λόγου στις συνεδριάσεις για να απαντά σε προεκλογικά προγράμματα υποψηφίων, που - φυσικά - αναφέρθηκαν εκτός συνεδρίασης. 

Πιο συγκεκριμένα, οι Στέργιος Διαμάντης, Θανάσης Σιδηρόπουλος και - κυρίως - Βασίλης Λυκοστράτης απασχόλησαν μεγάλο μέρος της συνεδρίασης απαντώντας στα όσα ανέφερε σε προεκλογική του εκδήλωση ο Παύλος Παυλίδης, θεωρώντας πως είχαν το δικαίωμα αυτό. Βεβαίως, δεν λειτούργησαν αυτόβουλα, αφού υπήρξε προσυνεννόηση και... άνωθεν εντολή να απαντήσει ο καθένας για θέματα που αφορούν τους τομείς τους. 

Μια περίεργη και σίγουρα ανοίκεια πρακτική, να καθίσταται το δημοτικό συμβούλιο όργανο προεκλογικού διαλόγου και μάλιστα με την απουσία του ενδιαφερόμενου... Ένα όργανο προπαγάνδας της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου δηλαδή...

Με λίγα λόγια και ξεκάθαρα, θεωρώ απαράδεκτο και υποτιμητικό για το Σώμα να έρχονται οι αιρετοί και να απαντούν σε όσα αναφέρουν σε ομιλίες ή σε ανακοινώσεις οι υποψήφιοι... Σκεφτείτε ότι όπως το πάνε και αν το συνεχίσουν, δεν θα έχουμε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για θέματα του δήμου, αλλά την "ώρα των απαντήσεων της πλειοψηφούσας παράταξης στους πολιτικούς της αντιπάλους". 

ΟΧΙ κύριοι, το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι το μέρος που θα το μετατρέψετε σε προεκλογικό πάνελ... Το γεγονός ότι βρίσκετε την ευκαιρία, παρουσία δημοσιογράφων, να εκφέρετε δημόσιο λόγο δεν σας δίνει το δικαίωμα να το εκμεταλλεύεστε για προσωπικό ή παραταξιακό όφελος. 

ΞΕΚΑΘΑΡΑ πράγματα, ό,τι λέγεται εκτός δημοτικού συμβουλίου, πρέπει να απαντάται με τον ίδιο τρόπο, με ανακοινώσεις στον Τύπο ή συνεντεύξεις Τύπου. Είναι πολύ ιερό το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου για να το ρίχνουμε τόσο χαμηλά. 

Εύχομαι και ελπίζω να ήταν απλά μια κακή ιδέα (όπως λένε και από την πλειοψηφία και από την μειοψηφία πολλοί αιρετοί άλλωστε) και δεν θα επαναληφθεί. Και, φυσικά, δεν θα ανοίξει η... όρεξη από την μειοψηφία που έχει στους κόλπους της τρεις υποψηφίους δημάρχους για να κάνουν τα ίδια. 

ΥΓ: Επειδή οι καιροί είναι πονηροί και κάποιοι... κουτοπόνηροι, την ίδια αντίδραση έχουμε όταν χρησιμοποιείται το βήμα του δημοτικού συμβουλίου από τον καθένα για να απαντά ή να αναφέρει θέματα που δεν είναι προσήκοντα και προφανώς το ίδιο θα λέγαμε σε οποιονδήποτε κι αν απαντούσαν οι της διοικούσας παράταξης. 


ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο