Η ΕΜΙΠΗ έκοψε την πίτα της και πραγματοποίησε την ετήσια Γενική Συνέλευσή της


Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε ο Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.), το απόγευμα της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου 2019, στην έδρα της Εταιρείας, στο Αρχοντικό Μπέκα, στην περιοχή της Μπαρμπούτας.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιμ. Παύλος Σταματάς ενώ στη συνέχεια η πρόεδρος της Εταιρείας Ολυμπία Μπέτσα έκοψε την βασιλόπιτα και στον χαιρετισμό της είπε: «Η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας & Πολιτισμού Ημαθίας ιδρύθηκε το 2008 με σκοπό να διασώσει και να αναδείξει την ιστορία και τις εκφάνσεις του πολιτισμού του τόπου μας. Έκτοτε τα μέλη της και οι συνεργάτες της εργάζονται άοκνα προς αυτόν τον σκοπό. Η αγάπη για την ιστορία, την αλήθεια, την έρευνα, την ανακάλυψη είναι το ενοποιητικό στοιχείο όλων μας που ενασχολούμαστε με την τοπική ιστορία. Κι επειδή το κίνητρο είναι εσωτερικό δε στερεύει ποτέ, ακόμα κι όταν κουραζόμαστε. Η ηθική ικανοποίηση και η πνευματική ανάταση είναι κέρδη που δε μετριούνται με μονέδα, αλλά πάραυτα σε κάνουν αληθινά πλούσιο. Η ωφέλεια προκύπτει και από μια οφειλή στους προγόνους μας που έγραψαν τις δικές τους μικροϊστορίες και περνούν στην αθανασία με την διάσωση της μνήμης από εμάς, αλλά και στους απογόνους μας που τους παραδίδουμε την ιστορία, πάντα ανανεωμένη και με δυνατότητα αναστοχασμού. Αυτή η ηθική-πνευματική απολαβή είναι η δική μας αντίσταση. Και σίγουρα η ιστορία δε στερεύει ποτέ, γράφεται από την αρχή με νέα οπτική, αλλά και με νέο πρωτογενές υλικό. Έχουμε πολλά ακόμα να βρούμε μέσα από αρχειακό υλικό».

Η πρόεδρος της ΕΜΙΠΗ ευχαρίστησε τους χορηγούς που στηρίζουν το έργο της ΕΜΙΠΗ, όπως τον Γερασιμό Καλλιγά (Κ.Ξ.Γ. Λέξις, εκδόσεις Super Course) που προσέφερε 1.000€, φορείς του Δήμου Βέροιας και Νάουσας, την ΕΦΑ Ημαθίας και επαγγελματίες του νομού που στάθηκαν αρωγοί στης δράσεις της Εταιρείας.

Μετά την τελετή κοπής της βασιλόπιτας ακολούθησε γενική συνέλευση για τα μέλη του ΔΣ, όπου έγινε απολογισμός του προηγούμενου έτους και προτάθηκαν οι παρακάτω δράσεις για το νέο έτος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ημαθίας Χρήστος Αντωνίου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δ. Βέροιας Γιώργος Σοφιανίδης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δ. Βέροιας Διονύσης Κουλουριώτης, ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΜΙΠΗ Παύλος Πυρινός, η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ολυμπία Σουγιουλτζή, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Δημήτρης Πυρινός, μέλη και φίλοι της Εταιρείας.









Πληροφορίες - φωτο: pliroforiodotis.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο