Η ομιλία Π. Παυλίδη για τον Τουρισμό και τα πρώτα 27 ονόματα


Αρκετά λεπτομερής, χωρίς να υπεισέλθει σε τεχνικές λεπτομέρειες, ήταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Παύλος Παυλίδης, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του τουριστικού τομέα, στη Βεργίνα, μετά το τέλος της οποία παρουσίασε το 27 πρώτα ονόματα του συνδυασμού του "ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ". 

Η ομιλία του Παύλου Παυλίδη:

O συνδυασμός μας, οι «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ», αναγνωρίζοντας έμπρακτα τη Βεργίνα ως την ιστορική έδρα του Δήμου μας και ως ένα δείγμα της βούλησής μας για αποκέντρωση των Αντιδημαρχιών, αποφάσισε να σας παρουσιάσει σήμερα εδώ την πρώτη του θεματική ενότητα για τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ.  Και ξεκινάμε από τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ γιατί θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει την «ναυαρχίδα» της οικονομικής ανάκαμψης της περιοχής.
Θα επακολουθήσουν τρεις τουλάχιστον εξακτινωμένες ανάλογες παρουσιάσεις, με διαφορετικό θέμα κάθε φορά, πριν την τελική παρουσίαση του συνολικού προγράμματός μας στη Βέροια. Με την ευκαιρία θα σας παρουσιάζουμε και τους υποψηφίους του εκλογικού συνδυασμού μας.
Οι «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» έχουμε την βούληση και την πυγμή να προχωρήσουμε σε δραστική αλλαγή του τοπίου, να διεκδικήσουμε και να αναστρέψουμε την βαλτωμένη πορεία του τόπου μας, έχοντας στόχους και δίνοντας νέα οράματα ανάπτυξης.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ως διέξοδο από τα αδιέξοδα της κρίσης, της μιζέριας και της αδράνειας  τη συστρατευμένη κοινή προσπάθεια φορέων, Συλλόγων, όλων των διαθέσιμων δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, χωρίς αποκλεισμούς. Μέσα από ένα πλάνο στρατηγικής ανάπτυξης με πρώτιστο μέλημα την τοπική ανάπτυξη. Το σήμα του συνδυασμού μας άλλωστε, όπου άνθρωποι διαφορετικών αποχρώσεων συμπλέκουν τα χέρια για κοινό στόχο, μας εκφράζει απόλυτα. Είμαστε οι «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» !
Όπως βλέπετε, σκόπιμα δεν επιλέξαμε να διοργανώνουμε φαγοπότια και πανηγυρικές εκδηλώσεις για την ανακοίνωση των υποψηφίων μας, γιατί δίνουμε έμφαση στην πράξη και στο αποτέλεσμα. Στο τι θα αλλάξει από την επόμενη μέρα στον Δήμο μας. Και θα προχωρήσουμε σε άμεση εφαρμογή των δεσμεύσεων μας, αψηφώντας πολιτικό κόστος και παραφιλολογίες.    

Είναι επίσης κατανοητό από όλους ότι δεν θα μπορούσαμε να εξαντλήσουμε διεξοδικά όλα τα επιμέρους θέματα του νευραλγικού για τον τόπο μας τομέα του Τουρισμού. Γνωρίζουμε άλλωστε ότι στον τουρισμό είναι προαπαιτούμενα κάποια στάδια εξέλιξης κι ανάπτυξης μέσα από ένα συγκροτημένο πλάνο. Ειδικά στην περίπτωση του Δήμου μας πρέπει να αντιμετωπισθούν μεθοδικά παθογένειες ετών, με επιθετική πολιτική. Θα αποφύγω επομένως να σας ζαλίσω με επιμέρους θέματα και πρακτικές. 
Πρόθεσή μας σήμερα είναι να δώσουμε το βασικό μας προσανατολισμό, το στίγμα της κατεύθυνσής μας, με στόχο την ανάπτυξη. Να λοιπόν μερικοί από τους βασικούς μας άξονες: 
Δημιουργία σύνθετης και σύγχρονης τουριστικής υποδομής. 
Δημιουργία ελκυστικής διαφημιστικής «εικόνας».
Αξιοποίηση κρατικών (εννοείται και κάθε άλλης φύσης) προγραμμάτων ανάπτυξης και προβολής της περιοχής.
Προβολή ειδικών τουριστικών πόρων (λιμνών, παραδοσιακών οικισμών, θρησκευτικών μνημείων κλπ). 
Επαγγελματική και κοινωνική κινητικότητα (στόχος τα τουριστικά επαγγέλματα). 
Υιοθέτηση καταναλωτικών και κοινωνικών προτύπων.
 Δραστικές αλλαγές στην χωρική και λειτουργική οργάνωση της περιοχής για να εξυπηρετούνται οι τουρίστες. 
Μετατροπή της περιοχής μας σε τουριστικό προορισμό με διεθνείς προδιαγραφές. 
Συμμετοχή των νέων, καθώς πρόκειται για μια ομάδα που παίζει καθοριστικό ρόλο στην τελική υιοθέτηση του προτύπου ανάπτυξης του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο. 
*Θα ήθελα να τονίσω στο σημείο αυτό ότι η πλειοψηφία των νέων προσβλέπει θετικά στον τουρισμό εκτιμώντας τόσο τα οικονομικά οφέλη που θεωρούν ότι αποφέρει ο κλάδος, όσο και τα εκσυγχρονιστικά χαρακτηριστικά του.  
Η υλοποίηση αυτών των αξόνων μας κατευθύνει επιτακτικά στον δραστικό επαναπροσδιορισμό του ρόλου της Αντιδημαρχίας Τουρισμού. Βάζουμε τέλος στις ευκαιριακές φιέστες και ρίχνουμε το βάρος στην εγκαθίδρυση θεσμών και υποδομών. Βάζουμε τέλος στις φιλοδοξίες για καρέκλα Αντιδημαρχίας η οποία εξασφαλίζει μεν τον μισθό, αλλά όχι την αποτελεσματικότητα. Βάζουμε τέλος στα αόριστα και τις γενικολογίες και στους παραμυθένιους πυλώνες που σας έταζαν γενικά και αόριστα, δίχως στο τέλος να στηθεί έστω και μια κολώνα. Τολμάμε και σας καταθέτουμε συγκεκριμένες και πραγματοποιήσιμες προτάσεις, τις οποίες θα δρομολογήσουμε προς εφαρμογή άμεσα, από την επόμενη κιόλας μέρα της ανάθεσης των ινίων του Δήμου: 

Εγκατάσταση της Αντιδημαρχίας Τουρισμού στην Βεργίνα, στο πλαίσιο της αποκέντρωσης των Αντιδημαρχιών που επιθυμούμε ως συνδυασμός και λόγω του ότι:
α) είναι παγκόσμια κοιτίδα πολιτισμού (ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO),
 β) είναι το σημείο με την μεγαλύτερη τουριστική επισκεψιμότητα. 
Με έδρα αυτόν τον πόλο έλξης θα μπορεί να προγραμματίσει και να σχεδιάσει καλύτερα  το «προϊόν» που έχει να προβάλλει, αλλά και θα αναλάβει το κύριο βάρος της οργάνωσης και της συνένωσης με τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς του Δήμου μας. Υπάρχει ασφαλώς ο ανάλογος σχεδιασμός, ώστε να καταστεί μια Αντιδημαρχία ικανή να φροντίζει για την τουριστική προβολή του Δήμου και με αρωγό τις νέες τεχνολογίες είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτύχει να αλλάξει την διαφημιστική εικόνα μας στις τουριστικές αγορές του οργανωμένου μαζικού τουρισμού.  
Θεσμοθέτηση διεθνούς διήμερου αρχαιολογικού συνεδρίου στην μνήμη του Μανώλη Ανδρόνικου.
Θεσμοθέτηση διεθνούς φεστιβάλ πολιτιστικών ανταλλαγών με πόλεις όπου διήλθε ο Μέγας Αλέξανδρος, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας.
Θεσμοθέτηση συναντήσεων τον Ιανουάριο και τον  Οκτώβριο κάθε έτους με τους  επαγγελματίες (όλους μαζί, ανά περιοχή και κατά κλάδο). Στόχος θα είναι ο απολογισμός-εντοπισμός των αδυναμιών και ο προγραμματισμός-διόρθωση για την επόμενη τουριστική περίοδο. 

Θα συσταθεί λοιπόν ένα συντονιστικό-συμβουλευτικό όργανο αποτελούμενο από εκπροσώπους των εμπλεκόμενων στον τουρισμό (ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, επιστημονικούς φορείς, πολιτιστικούς φορείς, οποιαδήποτε επιχείρηση επηρεάζει την τουριστική ζήτηση, κλπ).
Πρέπει να αντιληφτούμε όλοι ότι χωρίς τους συμμετέχοντες δεν υπάρχει προοπτική διεξόδου. Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς την πολιτική:  καθιστώντας τον συνδημότη συμμέτοχο στις αποφάσεις για τα  θέματα που τον αφορούν κι όχι ανίσχυρο τηλεθεατή. Θέλουμε να ακούμε τους προβληματισμούς του και τις ιδέες του!
Δημιουργία χώρου «Τουριστικής Πληροφόρησης κι Ενημέρωσης», σε οικόπεδο του Δήμου στην είσοδο της πόλης από την Εγνατία οδό, όπου θα οργανώνεται η υποδοχή και θα παρέχονται υπηρεσίες κι έντυπα (τουριστικός οδηγός, κλπ) κι επαναλειτουργία του τουριστικού περιπτέρου μπροστά από το γήπεδο μπάσκετ της Εληάς.
 * Χώρος ευδιάκριτος από τους διερχόμενους από την Εγνατία οδό και ιδιαίτερα φωταγωγημένος τη νύχτα, ώστε να χαρακτηρίζει την περιοχή. 
Τοποθέτηση ευανάγνωστων  πινακίδων ενημέρωσης και πληροφόρησης για τα πάσης φύσεως αξιοθέατα της περιοχής σε κάθε επίκαιρο σημείο, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση του επισκέπτη σε αυτά.
Απομακρύνεται το αμαξοστάσιο του Δήμου από την είσοδο της πόλης, δίπλα από τα δικαστήρια και μετατρέπεται σε χώρο στάθμευσης και μετεπιβίβασης και σε χώρο στάθμευσης λεωφορείων. 

*Δεν συμφωνούμε με τη βούληση της παρούσας Δημοτικής αρχής να τον μετατρέψει σε χώρο επιλογής και διαλογής σκουπιδιών για την ανακύκλωση. Δεν είναι εικόνα εισόδου πόλης αυτή. Δεν είναι η πόλη που ονειρευόμαστε.

Δρομολογείται ξανά το θεματικό πάρκο που είχε ψηφιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο ως ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

*Ολοκληρωμένη μελέτη είχε κατατεθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά πολεμήθηκε από συμφέροντα και παρασκήνιο. 
Επαναδραστηριοποιούμε τις παραγκωνισμένες τεχνολογικές εφαρμογές της «έξυπνης» πόλης, που έδιναν πληροφόρηση σε κάθε κινητό  για όλα τα μνημεία της περιοχής, τα καταστήματα που μπορούν να ικανοποιήσουν τις καταναλωτικές, γαστρονομικές, ψυχαγωγικές κα. ανάγκες του επισκέπτη, τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία, τις επιχειρήσεις της πόλης, τα ξενοδοχεία, κλπ.  
*Ήρθε πάλι η ώρα να ξαναλειτουργήσουν οι υπηρεσίες που στο παρελθόν ζητήθηκαν να παρουσιαστούν από τον Δήμο μας στους Δελφούς λόγω πρωτοτυπίας. Τότε που η Βέροια είχε εξωστρέφεια και δημιουργούσε. Είναι λυπηρό δημότες μας να πηγαίνουν στα Τρίκαλα και να τα ζηλεύουν, όταν υπάρχουν στην Βέροια, «θαμμένα» στα υπόγεια του Δημαρχείου. Κι είναι και κωμικοτραγικό να συμμετέχουν ως υποψήφιοι στον συνδυασμό της νυν Δημοτικής Αρχής που τα διέλυσε ολα και να μιλούν για νέες τεχνολογιες. Εδω αρκεί να σας πω ότι έβαλαν Wi-Fi σε 7 κοινότητες ( Καστανιά, Κουμαριά, Σέλι, Ξηρολίβαδο, Συκιά, Γεωργιανούς, Μ. Σάντα) και δεν υπάρχει στην Βεργίνα των 680.000 επισκεπτών από το 2014 έως σήμερα!!!(στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ)
Η συνέχεια της παρουσίασής μας είναι ταυτόχρονα ένα δείγμα του πώς εννοούμε τις  «δραστικές αλλαγές στην χωρική και λειτουργική οργάνωση της περιοχής»:  
Μετεγκαθισταται σχεδιασμένα το 3ου και 14ου Δημοτικού σχολείου από το κτήριο που εδρεύει σήμερα και 
α) στον πρώτο όροφο εγκαθίσταται και επαναλειτουργεί το παραμελημένο Μουσείο Εκπαίδευσης «Χρίστος Τσολάκης» 
β)ενώ  στον δεύτερο όροφο και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Κ. &Ν. θα αναδειχτεί ο θρησκευτικός προορισμός της περιοχής, αλλά και θέματα σχετικά με  τον Απόστολο των Εθνών Παύλο. 

*Έτσι συνδέεται το Βήμα του Αποστόλου Παύλου με το Μενδρεσέ Τζαμί κι όλη η περιοχή αποκτά ενιαίο τουριστικό ενδιαφέρον κι επισκεψιμότητα. Ταυτόχρονα λύνεται και το μακροχρόνιο πρόβλημα με τις τουαλέτες της περιοχής, αλλά και η πρόσβαση για ΑΜεΑ στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου.

Ανακατασκευάζεται και μετατρέπεται  το (εν αχρηστία πλέον) αμφιθέατρο του τέως Φιλίππειου Γυμνασίου σε ένα σύγχρονο αμφιθέατρο (αντίστοιχο με αυτό του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού), όπου θα παρέχεται πληρέστατη τουριστική εικόνα συνολικά του Δήμου μας στους επισκέπτες.  

*Όχι μόνο οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, αλλά και τα σχολεία του Δήμου μας,  θα έχουν τη δυνατότητα μιας βιωματικής  επαφής  με την ιστορία της περιοχής μας από την εγκατάσταση των πρώτων κατοίκων έως σήμερα, με πλήθος αντίστοιχων εικόνων του τότε και του τώρα. Όλοι οι ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ  θα υποστηρίξουμε αυτήν την «ιστορική κιβωτό» του τόπου μας.

Ο γενικότερος εξωραϊσμός της πλατείας Ωρολογίου περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή του Πύργου του Ωρολογίου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και Συλλόγους. 
*Είναι έργο υποδομής το οποίο θα αναπτυχθεί αναλυτικά στη 2η θεματική μας ενότητα για τις υποδομές, αλλά το ανακοινώνουμε από τώρα γιατί έχει άμεση σχέση. 
Μετατροπή του «παρκινγκ των δικηγόρων»  (πίσω από τα παλιά δικαστήρια) σε χώρο στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων. Για τον σκοπό αυτό ο δρόμος από την πλατεία Ωρολογίου έως την Λέσχη αξιωματικών θα ρυθμίζεται κυκλοφοριακά από σηματοδότες.  
Δυναμική διεκδίκηση του κτηρίου των παλιών δικαστηρίων από τον μνημονιακό ιδιοκτήτη του, για να γίνει λειτουργικό και να ενσωματωθεί  στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής. Και φυσικά όταν εμείς λέμε ότι διεκδικούμε, το εννοούμε πραγματικά.
Ανάγκη παρεμβάσεων υπάρχει και στην Εβραϊκή συνοικία και γι αυτό το σκοπό η αναζήτηση προγραμμάτων αναστήλωσης κι άλλων σπιτιών της περιοχής είναι αδήριτη ανάγκη .   

*Η επισκεψιμότητα της περιοχής είναι μεγάλη και πρέπει να εμπλουτιστεί και με υπηρεσίες. Λίγο παρακάτω το αρχείο Μουτσιόπουλου καταστράφηκε γιατί πλημύρισε. Ένα αρχείο που είχε ενταχτεί σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και δεν του δόθηκε η προσήκουσα σημασία. Λυπούμαστε για την εξέλιξη και δεσμευόμαστε για την ανάδειξη της αξίας  της παρακαταθήκης του. Η Βέροια επιτέλους πρέπει να μάθει να τιμά αυτούς που της δωρίζουν «περιουσίες».
Τα οθωμανικά μνημεία της πόλης, το Μενδρεσέ  τζαμί και τα Δίδυμα Λουτρά, πρέπει να διεκδικήσουμε  να ενταχθούν στο τουριστικό ενδιαφέρον των επισκεπτών του Δήμου.  
Στον σχεδιασμό μας  συμπεριλαμβάνονται έργα για την  αξιοποίηση του Τριπόταμου. (Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε προσεχή παρουσίαση).  Ευελπιστούμε ότι οι παρόχθιες διαδρομές του πανέμορφου φυσικού τοπίου με κατάλληλη οργάνωση σημείων λαϊκής τέχνης θα προσελκύσουν σημαντικό αριθμό επισκεπτών. 

*Με την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού το ιστορικό κέντρο της πόλης μας θα ανακτήσει αισθητικά και λειτουργικά την παλιά του αίγλη. Θα γίνει ο κεντρικός πυρήνας που θα συνδέει τις διατηρητέες συνοικίες της Κυριώτισσας , της Μπαρμπούτας (εβραϊκή συνοικία), Γιολαγκελντι,  το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το Μενδρεσέ  Τζαμί και την πλατεία Τσερμενίου. Όλη αυτή η περιοχή καθίσταται ένας ενιαίος χώρος τουριστικής αξιοποίησης κι επισκεψιμότητας.

Βασικό μέλημα της Αντιδημαρχίας Τουρισμού θα είναι η ανάδειξη όλων των ειδικών τουριστικών πόρων (μνημείων, τοποθεσιών με φυσική ομορφιά, φυσικών λιμνών, παραδοσιακών οικισμών κλπ) σε συνδυασμό με δράσεις πολιτιστικού ή αθλητικού περιεχομένου. 
Ο νεολιθικός οικισμός στη Νικομήδεια που είναι από τους αρχαιότερους, θα «ξυπνήσει» από το λήθαργο που του έχουν επιβάλλει διεκδικώντας τουριστική αξιοποίηση κι επισκεψιμότητα
Ο Δήμος μας θα είναι ουσιαστικός αρωγός και με όλες του τις δυνάμεις και τις δυνατότητες του θα υποστηρίξει και θα αναδείξει το χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι, το παγκόσμιο σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού την Παναγία Σουμελά, τον αγροτουρισμό στα Πιέρια και την διαδρομή του διεθνούς μονοπατιού Ε4
Την περίοδο των Χριστουγέννων,  το τρίπολο  Αγ.Ανάργυροι έως Εληά, πλατεία Δημαρχείου και πλατεία Ωρολογίου θα αποπνέει  την εορταστική ατμόσφαιρα που αρμόζει σε εκείνες τις ημέρες.  Κυρίαρχο θα είναι το θεματικό με την «μικρή Ιερουσαλήμ», συνεπικουρούμενο από τοπικά δρώμενα, μουσικές εκδηλώσεις, κλπ.  τα οποία θα έχουν και την ανάλογη προβολή, ώστε να γίνουν μόνιμος πόλος έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα.  Όλα θα γίνουν με συνδιοργανώσεις  και την αντίστοιχη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων, των σχολών χορού, μουσικής, καλλιτεχνών κλπ., ώστε να στηριχτεί η τοπική οικονομία.

* Να επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι κάνουμε λόγο για δράσεις στοχευμένες, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και σε αρμονία με τον εκάστοτε χώρο και χρόνο κι όχι για κακόγουστες, ευκαιριακές  διεκπεραιώσεις που κατά καιρούς έχουν παρατηρηθεί. Δεν χρειάζεται να «ματώνει» η πόλη για σχεδιασμούς που χρυσώνουν «πειρατικές» εφευρέσεις.  

Για τις Απόκριες σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καφετεριών και Κέντρων διασκέδασης και με άλλους συλλόγους έχουν ήδη σχεδιαστεί τα δρώμενα, οι εκδηλώσεις και η επαναφορά της παρέλασης. Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο και γι’ αυτές τις γιορτές. Θεωρούμε ότι και αυτό θα είναι ελκυστικό για προσέλευση στην πόλη μας από όμορες περιοχές, αλλά κι από ευρύτερες.
Ο φασουλονταβάς και η τοπική μας κουζίνα, το τσίπουρο και οι ποικιλίες κρασιών, οι κομπόστες και όλα μας τα φρούτα, τα παραδοσιακά γλυκά και τα άλλα τοπικά προϊόντα θα αποτελέσουν την αιχμή της γαστρονομικής προβολής της περιοχής σε εκδηλώσεις οι οποίες θα οργανωθούν με τη συνεργασία επαγγελματιών που τα παράγουν ή τα διαθέτουν.  Επιβάλλονται οι συνεργασίες και η συμμετοχή όλων για την ανάκαμψη της οικονομίας της περιοχής.
Φράγμα Αλιάκμονα, Σαραντόβρυσες και Άλσος Παπάγου καλούνται ως φυσικά πανέμορφα τοπία να οργανωθούν ώστε να προσελκύσουν τον τουρίστα και να μην κατευθύνεται προς άλλους προορισμούς. Μεταμορφώνουμε λοιπόν αυτές τις περιοχές σε τόπους αναψυχής και φιλοξενίας, φυσικής ομορφιάς και λειτουργικότητας.   
Ο  Αθλοτουρισμός είναι ένα τεράστιο κομμάτι της τουριστικής «πίτας» που έχει εγκαταλειφθεί. Η πόλη μας είναι ικανή να φιλοξενήσει τελικούς πρωταθλημάτων όλων των ηλικιών και όλων των αθλημάτων. Το έκανε πριν από χρόνια (π.χ. Φιλίππειος δρόμος, Ορεινός Ξηρολειβάδου, ρυθμικής, πινγκ-πονγκ, τέτραθλο, κλπ), θα το ξανακάνει σύντομα. Τότε ήξερε να διεκδικεί και να την αναγνωρίζουν. Είχε ετοιμάσει φάκελο διεκδίκησης και δύσκολα μπορούσαν να την ανταγωνιστούν (είναι στη διάθεση σας). Αυτό που γινόταν στην πόλη και τα γυμναστήρια της και με όλα τα αθλήματα, θα συνεχίσει πιο δυναμικά.
Τέλος όλοι αντιλαμβάνεστε ότι το κόστος όλων αυτών που εξαγγέλλουμε και δεσμευόμαστε είναι εφικτό και στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου μας. 
Το κέρδος από όλα αυτά θεωρούμε ότι θα είναι αντάξιο των δυνατοτήτων της περιοχής.
Όλοι γνωρίζουμε ότι χωρίς καθαριότητα, χωρίς χώρους στάθμευσης λεωφορείων και με παρκαρισμένα τα Ι.Χ. στους χώρους αυτούς δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό και φιλόξενη πόλη. Η καθημερινότητα και πως θα αντιμετωπίσει θα σας αναπτυχτεί σε επόμενες θεματικές ενότητες

Κλείνοντας, αγαπητοί φίλοι, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι με την εκλογή μας αυτή η Αντιδημαρχία δεν θα είναι μια Αντιδημαρχία εκδρομέων ή εκδρομών, δεν θα είναι χωρίς προσωπικό ή εγκαταλειμμένη και χωρίς δυνατότητες, αλλά μεθοδικά θα κατευθύνει και θα διευκολύνει τον επισκέπτη να ακολουθήσει κάποιο επεξεργασμένο πλάνο.

Ένας στόχος δίχως σχέδιο και γενικά λόγια....είναι απλά μία ευχή.

Ευχαριστώ για την υπομονή και το ενδιαφέρον σας


Τα πρώτα ονόματα:



1 ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αυτοκινητιστής
2 ΑΝΘΥΜΙΑΔΗΣ ΑΥΤΑΝΤΙΛ Ιατρός
3 ΒΡΑΝΑ ΤΑΤΙΑΝΑ Φιλόλογος
4 ΓΟΥΛΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δημόσιος υπάλληλος
5 ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΝΙΚΟΣ Ψυχολόγος
6 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ Ελεύθερος επαγγελματίας
7 ΖΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Υπάλληλος ΔΕΗ
8 ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Δημόσιος υπάλληλος
9 ΚΑΡΑΤΖΙΟΥΛΑ ΕΙΡΗΝΗ Ιδιωτικός υπάλληλος
10 ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Έμπορος, Πρόεδρος Συλλόγου Προμηθέα
11 ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δημόσιος υπάλληλος
12 ΚΟΝΔΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Ιατρός
13 ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ελεύθερος επαγγελματίας
14 ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Εργολάβος
15 ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Επιχειρηματίας
16 ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Νοσηλεύτρια
17 ΞΑΦΕΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Αγρότης
18 ΠΑΠΑΚΑΝΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Εκπαιδευτικός
19 ΠΑΠΑΝΔΡΩΝΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ Νοσηλεύτρια
20 ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΤΕΟ) Εκπαιδευτικός
21 ΣΑΜΑΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Επιχειρηματίας, Πρόεδρος Συλλόγου Καφετεριών και Κέντρων διασκέδασης
22 ΣΚΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΠΙΣΤΗ Επιχειρηματίας
23 ΣΟΥΜΕΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Δημόσιος υπάλληλος
24 ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Ιδιωτικός υπάλληλος
25 ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Συνταξιούχος υπάλληλος, Πρόεδρος Συλλόγου Καλλιθέας
26 ΤΡΑΠΕΖΑΝΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ελεύθερος επαγγελματίας
27 ΦΟΥΡΚΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ιδιωτικός υπάλληλος

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο