ex-Αιρετικά: Η αλαζονεία υποψηφίων πριν καν εκλεγούν και τα... φίδια στον κόρφο των επικεφαλής


Περί αλαζονείας ο λόγος σήμερα, φίλη μου και φίλε. Και ειδικότερα, αλαζονείας στην πολιτική.

Φτάνουν πολύ συχνά στα αυτιά μου συμπεριφορές υποψηφίων που καταδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι αν εκλεγούν θα επιδοθούν σε ένα κρεσέντο ρεβανσισμού, μισαλλοδοξίας, έπαρσης και "...γυρνώ και δέρνω".

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας υποψήφιος, παλαιότερα τσιράκι της "δημοκρατικής παράταξης" και εσχάτως "παρεάκι" νεοναζιστών, που έχει πεισθεί τόσο για την προσωπική και παραταξιακή επιτυχία που δεξιά και αριστερά εκφράζεται με χυδαίο τρόπο κατά πολιτικών αντιπάλων, δημοσιογράφων που θεωρεί πως δεν προσκυνούν την... his master's voice και γενικά όσων θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο στον αγώνα για την κατάκτηση (και όχι ανάληψη) της εξουσίας. 

Δυστυχώς, ο συγκεκριμένος πολιτικάντης παραγοντίστικος φαίνεται να χαίρει της ιδιαίτερης εκτίμησης του επικεφαλής του, αν κρίνουμε από τις "πλάτες" και την κάλυψη που του έχει παράσχει στο παρελθόν σε φασίζουσες συμπεριφορές.

Ωστόσο, χαίρει ή δεν χαίρει της εκτίμησης του επικεφαλής του, μέσα στην παραζάλη της αλαζονείας του δεν διστάζει να ομολογεί δημόσια πως αυτός θα κάνει κουμάντο στον Δήμο, αφού θα "χειρίζεται" τον Δήμαρχο... 

Βεβαίως, κάτι τέτοια "τυπάκια" - πέρα γελοία - είναι άκρως επικίνδυνα για το κοινό καλό. Διότι έπαρση, αλαζονεία και εκδικητικότητα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνδυαστεί με ανάπτυξη, πρόοδο, ευημερία. 

Το νου σας (και το νου μας), λοιπόν, ποιους και γιατί ψηφίζουμε, αλλά και το νου σας οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τα φίδια που βάζετε στον κόρφο σας (ή τα... αυγά του φιδιού)!

ΥΓ: Επειδή το έχω δει το... έργο, δεν χρειάζονται μηνύματα και τηλεφωνήματα για το ποιος είναι ο συγκεκριμένος, άλλωστε δεν θα απαντηθεί σε κανέναν το ερώτημα. Σημασία έχει να εκληφθεί η περιγραφή ως παράδειγμα και να αποτελέσει οδηγό για το ποιους να αποφεύγουμε στις εκλογές και - πράγμα απίθανο - μήπως και χαμηλώσουν ολίγον τον αμανέ ορισμένοι. 

ΥΓ2: Προφανώς και αν παραγίνει το κακό θα αρχίσουν να βγαίνουν "κάρτα΄" οι... ενδιαφερόμενοι!

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο