ex-Αιρετικά: Τότε "ουστ", τώρα "ου" και - πάντα - στη μέση ο... Τόλκας!


Είναι απορίας άξιο πως αυτός ο Άγγελος Τόλκας βρίσκεται πάντα στην δύσκολη... ώρα και στην απέναντι των... "ου" πλευρά!

Όπως το 2011, ως υφυπουργός Επικρατείας δέχτηκε την οργή των "αγανακτισμένων" όταν εκπροσώπησε την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου στη Βέροια, έτσι και το 2019, δέχτηκε τα "ου" από ομάδες ατόμων που αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το 2011 είχε απέναντι όσους μετά έγιναν (κυρίως) ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που τον γιουχάιζαν τότε, τώρα τον υπερασπίζονται και πλέον έχει απέναντι πολλούς, μεταξύ αυτών και αυτούς που μέχρι χθες τον επευφημούσαν (βλέπε συντρόφους του σε ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ κλπ). 

Τότε αντιδρούσαν για τα Μνημόνια, τώρα αντιδρούν για την... Σεβέρνα Ματσεντόνια. Τότε φώναζαν "ουστ", τώρα φωνάζουν "ου". Τότε υπήρχαν νοικοκυραίοι και ακραίοι, τώρα υπάρχουν νοικοκυραίοι και ακραίοι (με περικεφαλαίες όμως). 

Δείτε ένα... συλλεκτικό βίντεο από το αρχείο του InVeria.gr, από τα επεισόδια στις 16 Οκτωβρίου 2011, όπου το πλήθος των αγανακτισμένων (προσέξτε και παρά την κακή ποιότητα, θα διακρίνετε γνώριμες... φάτσες) αντιδρούσε στην παρουσία του υφυπουργού του ΓΑΠ, Άγγελου Τόλκα:



Με λίγα λόγια από το 2010 μέχρι το 2019 υπάρχουν αντιδρούντες. Ξέρετε όμως ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι αντιδρούμε διασπασμένα και διχαστικά. Όταν οι πρώτοι αντιδρούσαν για τα Μνημόνια, οι δεύτεροι κούρνιαζαν. Τώρα που αντιδρούν οι δεύτεροι για τη Συμφωνία, οι πρώτοι δεν βλέπουν το λόγο. 

"Αναγκαίο κακό" τα Μνημόνια τότε, "συμφωνία σε καιρό ειρήνης με αμοιβαίες υποχωρήσεις", σήμερα. 

Δεν είναι ο Τόλκας και ο κάθε Τόλκας, λοιπόν, το θέμα. Όπου και να πάει ένας πολιτικός, θα υπάρχει πάντα ένα "ου" και ένα "ουστ". Το πρόβλημα είναι γενικότερο, στο πολιτικό σύστημα, στην νοοτροπία μας, στην κακιά μας τη μοίρα, στα αλλότρια σχέδια, όπου θέλει ο καθένας ας ψάξει τις αιτίες. 

"Διχασμός", αναμφισβήτητα το αγαπημένο πάθος των Ελλήνων... (παραφράζοντας την γνωστή ατάκα του Αλ Πατσίνο, ως... διάβολος).


ΥΓ 2: Πάντως, ο Τόλκας έχει χάρισμα... ενωτικό! Ένωσε τους ΣΥΡΙΖΑίους που τον ζηλεύουν (ή τον φοβούνται) και τους ΠΑΣΟΚους που θέλουν να τον φάνε! 

ΥΓ: ΟΚ, μπορεί να μην αξιωθήκαμε από το 2011 να δούμε άλλον από την Ημαθία - πέρα από τον Τόλκα - σε υπουργικές θέσεις, αλλά τουλάχιστον ο Άγγελος βγαίνει σε... πολλά χρώματα, να σπάει τη μονοτονία βρε αδελφέ!


ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο