Η Κίνηση "Πολίτες σε Δράση" για την ομιλία του Α. Μαρκούλη στη Βέροια


ΔΤ: Χαιρετίζουμε την εξαιρετική συγκέντρωση και παρουσία του Αντώνη Μαρκούλη  που έγινε την Τετάρτη 27-3-2019, στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ της πόλης μας. Είμαστε βέβαιοι ότι το γεγονός αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα στην κούρσα των δημοτικών εκλογών για το Δήμο της Βέροιας.

Ο συνδυασμός «Προτεραιότητα στον Πολίτη» στον οποίο συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με την όλη παρουσία του, τις αναφορές του επικεφαλής του στις πανανθρώπινες αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ανασυγκρότησης, την ανάλυση των ειδικότερων θέσεων και των στόχων του, όπως και τη σύνθεση του ψηφοδελτίου που παρουσιάστηκε, υπόσχεται να αφήσει πίσω του τις παρατάξεις, τους «παράγοντες» και παραγοντίσκους του παλιού αυτοδιοικητικού κατεστημένου της περιοχής μας. Όλους όσους επέτρεψαν ο Δήμος Βέροιας να παραπαίει μεταξύ μετριότητας, παρατεταμένης στασιμότητας και οπισθοδρόμησης, παρά το φυσικό περιβάλλον και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει.

Τώρα που η χώρα βγήκε από το καθεστώς της σκληρής επιτροπείας, τώρα που αρχίζει πλέον να στέκεται στα δικά της πόδια και επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, την ώρα που ανοίγει ο δρόμος προς το μέλλον, την περίοδο που βρισκόμαστε μπροστά στη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον «Κλεισθένη Ι» και με την απλή αναλογική, θεωρούμε πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη και ο Δήμος Βέροιας να αλλάξει χέρια και να βαδίσει παράλληλα με τα νέα δεδομένα.

Γίνεται πλέον φανερό πως και στο χώρο της Τ. Α. οτιδήποτε δημιουργικό, καινοτόμο, πρωτοπόρο και προοδευτικό για τον τόπο μας, μπορεί να προκύψει μόνον από πλατιά συνεργατικά σχήματα που λειτουργούν με κορμό τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, από τη συνεργασία με τις δυνάμεις της οικολογίας, προοδευτικούς συμπολίτες μας, αλλά και από τους σοσιαλδημοκράτες εκείνους που δεν σύρθηκαν και δεν ενσωματώθηκαν στις νεοφιλελεύθερες λογικές και δεν υπέκυψαν στους πειρασμούς της διασπάθισης δημόσιων πόρων, από όλους εκείνους τους ενεργούς και ανιδιοτελείς συμπολίτες μας με κοινές αγωνίες για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Η καθυστέρηση και η στασιμότητα αποτελούν στοιχεία και προνόμιο των δυνάμεων της μισαλλοδοξίας, της αντίδρασης και της συντήρησης είτε της αδράνειας, των πελατειακών σχέσεων και της διαπλοκής.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα πράγματα αλλάζουν και για το Δήμο Βέροιας. Δεν είμαστε καταδικασμένοι. Οι νέοι μας κυρίως, δεν είναι καταδικασμένοι.

Όπως τόνισε και ο επικεφαλής του συνδυασμού Αντώνης Μαρκούλης: Οι πολίτες δικαιούνται έναν καλύτερο Δήμο και θα τον έχουν. Οι δυνάμεις του κοινωνικού τόξου, της προόδου και της αλληλεγγύης, στέλνουμε μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας, μήνυμα ενότητας σε όλους τους πολίτες

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, ΔΥΝΑΜΗΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΕΛΠΙΔΑΣ.
ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

Από το γραφείο τύπου της Κίνησης
Πολίτες σε Δράση

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια