6 Μαρτίου 2019

Περιοδεία ΛΑΕ με Στρατούλη – Κανταρά στην Ημαθία


ΔΤ: Την Ημαθία επισκέφθηκαν την Παρασκευή 1 Μαρτίου τα μέλη της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρης Στρατούλης και Τάσος Κανταράς. 

Τα δύο μέλη της ΠΓ της ΛΑΕ, συνοδευόμενα από κλιμάκιο της Ν.Ε. Ημαθίας της ΛΑ.Ε., αποτελούμενο από τους Θανάση Αποστολόπουλο, Δέσποινα Μαργαρίτη - Ανδρεάδου, Κώστα Φαρμάκη, Δημήτρη Δέλλα, Κώστα Ορφανίδη επισκέφθηκαν το πρωί το Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» και το ΕΕΕΕΚ στην Αλεξάνδρεια, ενώ στη συνέχεια περιόδευσαν στην αγορά της Βέροιας, όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με δεκάδες εμπόρους, που τους υποδέχτηκαν θερμά, και με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κ. Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου.


Το μεσημέρι παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, όπου ανακοίνωσαν τη στήριξη της ΛΑ.Ε. στην υποψηφιότητα της Δέσποινας Χαραλαμπίδου ως Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, με το συνδυασμό «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία», και ανακοίνωσαν ότι ο Θανάσης Αποστολόπουλος θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, που θα συγκροτηθεί από αγωνιστές/στριες του αριστερού και του δημοκρατικού αντιμνημονιακού χώρου. 

Ο Δημήτρης Στρατούλης ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος κατ αρχή στην επίσκεψή του στο κέντρο «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Αλεξάνδρεια. Αναφέρθηκε θετικά στο έργο που γίνεται εκεί από το Σύλλογο γονέων ΑμεΑ και τους εκπαιδευτικούς και εργαζομένους, Στην έλλειψη κρατικής στήριξης, την καθυστέρηση της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια αλλά και το όμορφο κασκόλ που έπλεξαν και του χάρισαν τα εκπαιδευόμενα παιδιά με αναπηρίες.

Κατόπιν αναφέρθηκε στην απογοητευτική εικόνα, που παρουσιάζει η αγορά της Βέροιας, που του περιέγραψε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Τσιπουρίδου, λόγω της μειωμένης αγοραστικής δύναμης, αφού καταναλωτές χωρίς λεφτά σημαίνει επαγγελματίες και έμποροι χωρίς δουλειά, των μεγάλων φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων του εμπορικού κόσμου, της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, που ζημιώνει στους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους αγώνες της ΛΑ.Ε. για την προστασία της πρώτης κατοικίας. «Παρά τις διώξεις σε βάρος του Γραμματέα της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνη και δεκάδων στελεχών μας, δεν θα φοβηθούμε», τόνισε, ενώ τόνισε ότι η μόνη λύση είναι η νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας, και η βαθειά σεισάχθεια (διαγραφή) χρεών των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων εμπόρων, επαγγελματιών και αγροτών.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε τις πολιτικές της όχι αριστερές αλλά καραδεξιές, που ούτε η ΝΔ θα μπορούσε να εφαρμόσει, συμπληρώνοντας ότι στόχος της ΛΑ.Ε. είναι να πείσει το λαό ότι οι πολιτικές αυτές δεν είναι μονόδρομος. Εξήγησε, επίσης, τους λόγους, για τους οποίους η ΛΑΕ είναι αντίθετη με τη συμφωνία των Πρεσπών. Κατάγγειλε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις για τη συμμετοχή της χώρας μας στο εμπάργκο κατά της Ρωσίας, το οποίο, εκτός των άλλων αρνητικών συνεπειών, οδήγησε σε καταστροφή τους αγρότες σε ολόκληρη τη Μακεδονία.

«Στόχος της ΛΑ.Ε., με τις συνεργασίες που θα κάνουμε, είναι να μπει ισχυρή στη Βουλή και την Ευρωβουλή. Είμαστε μία ενωτική δύναμη που δεν συμβιβάστηκε, δεν οπισθοχώρησε, δεν επιλέξαμε τα υπουργιλίκια, τα βουλευτιλίκια και τις καρέκλες και επιλέξαμε να μείνουμε συνεπείς σε αυτά που λέγαμε στον ελληνικό λαό. Αποδείξαμε την συνέπεια και την αγωνιστικότητά μας». 

Στην τοποθέτησή του ο Τάσος Κανταράς ανέφερε πως μαζί με τον καλό καιρό της Βέροιας συνάντησαν και θερμούς ανθρώπους και παρουσίασε τις προτεραιότητες της ΛΑΕ για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το κλιμάκιο της ΛΑ.Ε. περιόδευσε στα χωριά των Πιερίων και κατέληξαν στα Ριζώματα, όπου ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στην Ημαθία, με ομιλίες στα καφενεία αλλά και με προγραμματισμένη ομιλία με ιδιαίτερη μαζικότητα στο ΚΑΠΗ του χωριού.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Share:

Διαφημιστείτε στο InVeria.grΗ ΑΣΠΙΣ Α.Ε. αναζητά προσωπικό


ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΕΡΟΙΑ

Easy Education

Tsiflidis SecurityΕγγραφή στο newsletter