Το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΠΑΛ Βέροιας στον Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας


Την Πέμπτη 21 Μαρτίου το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΠΑΛ Βέροιας, συνοδευόμενο από τις Καθηγήτριες κ. Λίζα Τσέκου και Ασπασία Σίμου, επισκέφθηκαν τη Στέγη Δημιουργίας και το Κέντρο Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας.  Τους υποδέχτηκαν η Υπ. του Κέντρου Ελευθερία Βενετσανάκου, η Ψυχολόγος Κυβέλη Καλαϊτζή και η Κοινωνική Λειτουργός Βίκυ Κόγια.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των δύο δομών, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται σαυτές. Στη συνέχεια ακολούθησε ουσιαστική συζήτηση με τις επαγγελματίες της ψυχικής υγείας  γύρω από πολλά θέματα της ψυχικής υγείας, τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας, την  ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και την αναγκαιότητα στήριξης από όλους των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και των οικογενειών – φροντιστών τους. 

Επίσης συζητήθηκαν θέματα για μια πιο ουσιαστική συνεργασία με το Σύλλογο και σε ότι αυτός μπορεί να συνεισφέρει με τους συνεργάτες του επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Το Δ.Σ. του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας ευχαριστεί θερμά τη Διεύθυνση του ΕΠΑΛ και τις Καθηγήτριες για τη δυνατότητα ενημέρωσης των μαθητών για τη λειτουργία και τις δραστηριότητές του.
  
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Σαλιάγκας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο