Ο Πάπας Φραγκίσκος προτείνει τον Τσίπρα για Νόμπελ Ειρήνης


Συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων του Βατικανού παραχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος. Μεταξύ άλλων μίλησε για το μεταναστευτικό και τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη που βαραίνει τη χώρα μας και την Ιταλία τα τελευταία χρόνια.

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση και για το πώς σχολιάζει την πολιτική Τραμπ για το τείχος στο Μεξικό, αλλά και τα τείχη εντός Ευρώπης, αναφέρθηκε και στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και στο Νόμπελ Ειρήνης.

"Να σας πω πως οι χτίστες των τειχών, όπως κι αν οικοδομούνται αυτά, από τούβλα ή μαχαίρια, θα γίνουν φυλακισμένοι των φυλακών που οι ίδιοι χτίζουν. Η ιστορία αυτό αποδεικνύει".

"Έκλαψα όταν ο Jordi Evole (βραβευμένος Ισπανός δημοσιογράφος) μου έδειξε τον φράχτη με τα μαχαίρια. Το να βλέπει κανείς κόσμο να πνίγεται στη Μεσόγειο, το να μπλοκάρεις τα λιμάνια, δεν είναι λύση. Καταλαβαίνω πως είναι "καυτή πατάτα" το πρόβλημα για μια κυβέρνηση, αλλά δεν λύνεται έτσι".

"Μίλησα με έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο που σέβομαι και θα πω το όνομά του. Αλέξης Τσίπρας. Μου εξήγησε τα προβλήματα και στο τέλος μίλησε στην καρδιά μου λέγοντας: "Τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να είναι πάνω από κάθε συμφωνία. Αυτή η φράση του, αξίζει το Νόμπελ (Ειρήνης)".

Πηγή: news247.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο