ex-Αιρετικά: "Γκαστριά" στο Δ. Βέροιας


Πολύ κουβέντα γίνεται, ειδικά όσο περνά ο καιρός και φτάνουμε προς την ημέρα των εκλογών, σχετικά με τα "χρίσματα", τις στηρίξεις, τις επιρροές, τις πηγές των ψήφων κλπ κλπ.

Στις δημοτικές εκλογές της Βέροιας το τοπίο ξεκαθαρίζει, κυρίως ως προς τον αριθμό των υποψηφιοτήτων, καθώς - πέρα από τις αρχικές ανακοινώσεις - μέχρι στιγμής μόνο 6 συνδυασμοί (από τους 8 που δήλωσαν ότι θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών) παρουσιάζουν κινητικότητα και είναι μάλλον και αυτοί οι 6 που θα οδεύσουν μέχρι την μεγάλη μάχη της 26ης Μαΐου 2019...

Πρόκειται για τους συνδυασμούς του Κώστα Βοργιαζίδη, του Αντώνη Μαρκούλη, του Γιάννη Παπαγιάννη, της Γεωργίας Μπατσαρά, του Παύλου Παυλίδη και του Γιώργου Μελιόπουλου, ενώ ο Απόστολος Εμμανουηλίδης και ο Στέφανος Βαφείδης είναι τα "ερωτηματικά" των εκλογών. 

Δημοσκοπήσεις και μετρήσιμα στοιχεία δεν έχουμε στα χέρια μας, αλλά από όσα οι "κεραίες" μας λαμβάνουν καθημερινά, τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά. Τουλάχιστον οι 5 πρώτοι προαναφερθέντες συνδυασμοί (πλην του Γ. Μελιόπουλου που στηρίζεται από το ΚΚΕ) μπαίνουν στον προεκλογικό αγώνα με αξιώσεις, είτε για να περάσουν στον β' γύρο ή και για να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερους συμβούλους, προκειμένου με μια ισχυρή παρουσία στα δημοτικά έδρανα να μπορέσουν να επιτελέσουν καλύτερα το έργο τους. 

Στην διασταύρωση των πυρών μεταξύ των 5, μπορεί οι... μάχες να γίνονται τύπου "όλοι εναντίον όλων", ωστόσο για τον α' γύρο πάντα υπάρχουν οι... αγαπημένοι "εχθροί". 

Για παράδειγμα: Η Γεωργία Μπατσαρά έχει να ψαρέψει στα ίδια νερά τόσο με τον Γιάννη Παπαγιάννη, που με την πρώτη του εμφάνιση κατάφερε να πλασαριστεί στην 3η θέση, κόντρα σε κάθε προγνωστικό, όσο και με τον Παύλο Παυλίδη

Από την άλλη, ο Κώστας Βοργιαζίδης και ο Αντώνης Μαρκούλης διεκδικούν... ψαριές από γειτνιάζοντα ύδατα, στον λεγόμενο δημοκρατικό χώρο, στην πιο συντηρητική του μορφή (ΠΑΣΟΚ) ή στην πιο προοδευτική του εκδοχή (ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αριστερές δυνάμεις).

Μπέρδεμα; Ναι, μπέρδεμα!

ΥΓ: Με την κάλπη... γκαστρωμένη και με τόσες πολλές μαμές, αχ Βέροια καημένη, άστα, βράσ' τα, τι τα θες!

ΥΓ2: Διαίρει και... βασιλεύσουσιν οι άλλοι!


ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο